İranlı istihbaratçı ile görüşme kaydı sızan Ümit Özdağ’ın manevi oğlu Adem Taşkaya görevden alındı

İş insanı Sait Emir, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya tarafından şantaja maruz kaldığını iddia etmişti. Taşkaya’nın kendisinden 300 bin dolar istediğini söyleyen Emir, Taşkaya’nın başka iş insanlarını da tehdit ettiğini savunmuştu. Taşkaya bu skandal iddialar sonrası Zafer Partisi'ndeki görevinden alındı. Yeni Başkanlık Divanı’nda Adem Taşkaya kendisine yer bulamadı. İşte Taşkaya'nın ipini çeken şantaj, taciz ve dolandırıcılık skandalları...

featured

Ümit Özdağ’ın manevi oğlu Adem Taşkaya hakkındaki şantaj, taciz ve dolandırıcılık iddiaları sonrası görevden alındı. Zafer Partisi’nde gerçekleştirilen genel idare kurulu toplantısı sonrası açıklanan Yeni Başkanlık Divanı’nda Adem Taşkaya kendisine yer bulamadı.

İŞTE ADEM TAŞKAYA’YI GÖREVİNDEN EDEN SKANDALLARI

Sait Emir, 30 yıldır Türkiye’de yaşayan, Türk vatandaşlığı olan bir iş insanı. Modacılık yapan Emir’in mesleği, İran’da yasak. Taşkaya’nın Emir dahil Türkiye’de yaşayan bazı İranlı iş insanlarının aleyhinde haberler yaptırdığı ve bu haberlere son vermek için de para istediği öne sürüldü. Taşkaya’nın ayrıca, bu iş insanlarının sınır dışı edilip İran’a teslim edilmesi için İran istihbaratıyla görüştüğü iddia edildi.

HACKER GÖRÜNTÜLERİ ULAŞTIRDI

Zafer Partili Taşkaya’nın kendisine şantaj yaptığını söyleyen Sait Emir, Aydınlık’a konunun ayrıntıları aktardı. Taşkaya’nın bir hackerla (siber korsan) anlaşıp Twitter ve Instagram hesaplarını ele geçirdiğini belirten Emir, daha sonra hackerin kendisine ulaşarak bazı videolar gönderdiğini kaydetti. Videolarda Adem Taşkaya’nın istihbaratçı olduğu iddia edilen İranlı Mohsen Afshani ile konuştuğu ve Türkiye’ye getirmek ve İranlı iş insanlarının hesaplarını ele geçirmek için yardım edeceğini söylediği görüldü.

Ümit Özdağ’ın manevi oğlu Adem Taşkaya’nın küfür çetesi Zafer Partisi’ni eritti

Taşkaya hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Sait Emir, yaşadığı süreci şöyle anlattı:

“Açıkçası kendisini (Adem Taşkaya) tanımıyorum. Ben Cihan Nacar’ın defilesini yapıyordum, Ukrayna’daydım. Daha önce de Yıldırım Mayruk Bey’in jübilesini yapmıştım. Bunların ikisine de ben sponsordum. Ukrayna’dayken yerel birkaç gazeteyle önce bana şantaj yapmaya başladılar. Dediler ki bunlara o kadar sponsor olmuşsun, bize de destek çıkarsan seviniriz dediler. Ben de reddedince bunlar benimle ilgili şantaj haberler yapmaya başladılar. Önemsemedim. Dava süreci başlattım, mahkemeye başvurdum.

Yurtdışındayken bir arkadaşım bana ‘Adem Taşkaya diye birisi seninle ilgili bir haber yazmış’ dedi. Baktım, benimle ilgili dolandırıcı, kara para aklayıcısı gibi saçma sapan haberlerdi. Hemen iletişime geçtim, ‘Beni nereden tanıyorsun, bununla ilgili herhangi bir ihbar mı var?’ dedim. ‘Siz İranlı mısınız?’ dedi.

‘Evet İran doğumluyum ama şu an Türk vatandaşıyım, 30 yıldır Türkiye’deyim’ dedim. ‘Sizinle ilgili bazı İranlı arkadaşlar bizimle iletişime geçti, sorunlarınız var’ dedi. Ben de evet dedim. İran’da modellik, mankenlik ajansı, defile işi yasak olduğu için beni tehdit etti.

Sonra, ‘Tamam sorun değil, biz yardımcı oluruz, olumsuz haber de yapmayız, dilerseniz anlaşalım’ dedi. Tabi ki dedim. Avukatıyla görüştüm, benden 300 bin dolar talepte bulundular.

‘SEN BİTTİN DİYEREK TEHDİT ETTİ’

“Sonrasında kendisine sert bir mesaj yazdım, ‘Böyle bir şey olamaz, Türkiye’ye geldiğimde yasal işlem başlatacağım’ dedim. Ondan sonra bana ‘Sen bittin, sen bundan sonra yoksun, mahkemeye gidersen işin biter’ dedi. Daha sonra benim Twitter’im ve Instagram’ım hacklendi. Sonra ben geri aldım. Fakat yaklaşık 2-3 hafta sonra birisi benimle iletişime geçti.

Bana ‘Ben size bazı videolar atacağım, işinize yarayacak’ dedi. Anlamadım, ne bunlar dedim, anlayacaksınız dedi. Sonra bu videolar geldi bana. Twitter ve Instagram’ımı hackleyen kişiymiş. Bunlar galiba Adem Taşkaya’yla anlaşmışlar, sonra Adem Taşkaya parasını ödemeyince demiş ki ben bu videoları sahibine göndereceğim. Sonra bana şunu da iletti: Adem Taşkaya İran istihbaratıyla irtibatta, elimde video da var dedi ve onları da attı. Hemen savcılığa başvurdum.”

Adem Taşkaya’nın şantaj yaptığı Sait Emir’den şok sözler: ‘İran istihbaratıyla iletişimde’

‘TAŞKAYA, ‘PARTİ KURUYORUM ZARAR GELMESİN’ DEDİ’

“Bu süreçte Adem Taşkaya bana ulaştı, ‘Bir parti kuruyorum, partime zarar gelmesini istemiyorum, bundan sonra seninle ilgili haber paylaşmayacağım, davayı geri çek.’ dedi. Tarih 12 Nisan 2021’di. Dava sürecinden 6 ay sonra. Adem Taşkaya bu süreçte benimle ilgili çok hırçınlaştı, benim arabama benzer bir araba bulmuş, silahlı bir araba, beni onun önüne koyup montajlamış. Bana dolandırıcı iftiraları attı. Benim çektiğim kliplerdeki görüntüler üzerinden iftira attı.”

‘BITCOİN HESAPLARINI BOŞALTIRIM’

Taşkaya’nın İranlı hacker ve istihbaratçı olduğu iddia edilen Mohsen Afshani ile yaptığı çevrimiçi görüntülerde bazı İranlı iş insanlarını yakalatmak ve onların hesaplarındaki Bitcoin’lerin boşaltılması için yardım edeceğini söylediği görülüyor.

İran’da olan Mohsen Afshani’nin Türkiye’ye gelmesi için yardım edeceğini söyleyen Taşkaya, hackerın tercümanlığında Afshani’yle şu konuşmayı yapıyor:

Mohsen Afshani: Hem kumar yapıyorlar hem para çalıyorlar hem de fishing yapıyorlar. Çünkü İran’da bunlar yasak, İslami ülkelerde yasak.

Adem Taşkaya: Bunları yaparken İran Devlet Bankasını mı kullanıyorlar?

Tercüman: Evet abi bunu ben biliyorum, öyle yapıyorlar. İran Devlet Bankasını kullanıyorlar. Adamları var İran’da.

Ümit Özdağ’ın şantajcısı Adem Taşkaya da genel başkanı gibi PKK sevici çıktı!

Mohsen Afshani: İran’da, ABD tarafından ambargo var.

dem Taşkaya: Oradaki insanlar, bunu (İran’daki iş insanı Milat Hatemi’den bahsediyor) kumar oynadığı için hiçbir şekilde mahkemeye veremiyorlar, değil mi?

Tercüman: Birkaç gün önce 72 bin insanın dosyasını mahkemeye verdiler, kumar oynadıkları için.

Adem Taşkaya: Ne yapıyor? Seks ve kaçakçılık mı yapıyor?

Mohsen Afshani: Milat Hatemi, kızları kaçırıyor.

Adem Taşkaya: Bunları başındaki Sait Emir değil mi?

Mohsen Afshani: Bunların 4 kişi başlarında: Sadullah Emir Şegagi (Sait Emir’in İran’daki ismi), Ferşidaman Şegagi, Hamedi Şakuri, dördüncü de…

Adem Taşkaya: Pooyan Mokhtari?

Mohsen Afshani: Yok Mokhtari aşağıda, bunlar başlarındaki kişiler.

Irkçı çetenin elebaşı Ümit Özdağ’ın sağ kolu Adem Taşkaya’nın şantaj görüntüleri ifşa oldu

Adem Taşkaya: Peki oradan buraya paraları nasıl aktarıyorlar? Hangi hesaplarla?

Mohsen Afshani: Ya sarrafla exchangle ya da Bitocin’le aktarıyorlar.

Mohsen Afshani: Beni kaçırmalarının sebebi, ben bunları ifşa ediyordum. (Afshani konuşmanın tamamında İranlı iş insanlarının Türkiye’deyken kendisini kaçırdığını, ellerinden kaçtığını bu nedenle İran’a döndüğünü anlatıyor)

Adem Taşkaya: Seni nasıl yakaladılar?

Mohsen Afshani: Ali Rıza Handavi geldi dedi ki bana, Ben Milat Hatemi’nin Bitcoin hesaplarını boşaltmak istiyorum. Ben de dedim ki sadece 2 tane cep telefonu istiyorum Milat’tan, İran devleti için. Onlar bilsinler nasıl İranlılar irtibat…

Adem Taşkaya: Cüzdanları yönetebilirim. Yani 2 tane telefonu olursa ben hesaplarını boşaltabilirim. …

Mohsen Afshani: Bunlar benimle oynadılar, benim şerefimle oynadılar. Türkiye’ye gelmek ve bunlardan şikayet etmek istiyorum. Ama nasıl yapabilirim bilmiyorum. 2 gün gizlice gelip şikayet etmek istiyorum. Ama korkuyorum.

Adem Taşkaya: Geldiğinden haberleri olmaz ki onların. Ben alırım onu havaalanından, emniyete de götürürüm. (Tercümandan bu teklifi Afshani’ye iletmesini istiyor.)

Mohsen Afshani: Ali Rıza yalanca Türkiye’ye gitmiş, Türkiye’ye şikayet etmiş, Mohsen’den 3 bin dolar alıp ‘Sonra vereceğim’ diyor. Ama vermiyor. Hepsinin videosu var.

Adem Taşkaya: Videoları alabilir miyim? Ben onu (Afshani’yi) havaalanından aldırırım, hiçbir problem yok. Başka şeyler için de… Rahatlıkla gelebilir, kimse ona bir şey yapamaz. Suç duyurusunda bulunup bulunmaması önemli değil, istediği zaman aldırır, istediği yere bıraktırırım. Hiç problem değil. Onlar zaten kendi dertlerine düştüler, onunla uğraşmazlar.

‘Adem Taşkaya öz kızını istismar etti’ haberlerine mahkemeden erişim engeli

TAŞKAYA YANITSIZ BIRAKTI

İddiaları ve görüntüdeki konuşmaları sorduğumuz Adem Taşkaya, iddialar için suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Taşkaya, “Hakkında kim paylaşım yapıyorsa herkese aynı iftirayı atıyor. İddiasını suç duyurusu ile perçinlemeli. Diş doktoru olmadan diş doktorluğu yapıyor. Hem de İstanbul emniyet müdürü ve başsavcının. Videoda kendisi söylüyor. Daha vahim şeylere kendileri cevap versin.” şeklinde konuştu.

Mohsen Afshani ile görüşmesindeki “Bitcoin hesaplarını boşaltabilirim”, “Seni havaalanından aldırırım, istediği yere bıraktırırım” sözlerini sorduğumuz Taşkaya, “İnternette olan görüşmeler. Hikaye, tıp okuyor bu hacker denilen kişi. Türkiye’ye gelmek buraya geçiş yapmak istiyordu, daha önce açıklama yaptım, İranlı bir çete çökerttim, çiğ yemedim karnım ağrımıyor. Verdim tüm cevapları. Kimseye vermediğim cevapları size verdim.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir