Mersin Akdeniz’de CHP-DEM Parti ittifakından skandal aday

CHP ve DEM Parti ittifakının Mersin Akdeniz ilçesinde ortak belediye başkan adayı Nuriye Arslan, "İstiklal Marşı okumak zorunda değilim" ifadeleriyle hafızalarda yer ediniyor.

nuriye-arslan-istiklal-marsi

Yerel seçimlere doğru CHP, DEM Parti ile ortak çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde CHP’de 6’sı büyükşehir 242 bölgede adaylar belli oldu. CHP, Mersin’in Akdeniz ilçesinde adayını açıklamadı. Bunun nedeni ise bölgenin pazarlığa dahil olması.

Akdeniz, DEM Parti’nin en güçlü olduğu ilçelerin arasında yer alıyor. Bu gücü elinde tutmak isteyen DEM Parti, aday belirleme sürecinde CHP’ye şart koştu.

“İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK ZORUNDA DEĞİLİM” DEMİŞTİ, ADAY OLDU

DEM Parti, Mersin Büyükşehir Belediye başkan adayına destek vermelerinin karşılığında Akdeniz’in kendilerine bırakılmasını istedi. Dün de parti cephesinde yapılan halk oylamasında ilçelerin adayları seçildi. Akdeniz ilçesini kazanan isim ise sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Nuriye Arslan, CHP-DEM Parti’nin Mersin Akdeniz ilçesi ortak belediye başkan adayı oldu. Arslan, “İstiklal Marşını okumak zorunda değilim.” çıkışıyla tepkileri üzerine çekmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir