Kılıçdaroğlu’nun ABD’deki kilit adamı Yurter Özcan kimlerle görüştü?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu asılsız belgeler öne sürerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD’ye kaçacağı iddiasının arkasında CHP'nin ABD temsilcisi Yurter Özcan'ın olduğu öğrenildi. FETÖ'den gelen talimatları CHP'ye ileten kilit isim olan Özcan’ın, ABD'de kimlerle neden görüştü ise muamma… CHP'li Özcan'ın CIA eski ajanı Henri Barkey ile yaptığı görüşme dikkat çekti.

featured

Geçtiğimiz gün yayınladığı videı ile CIA ile iş birliği içerisinde olduğunu kanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öne sürdüğü ‘Erdoğan kaçacak’ iddiası, FETÖ’nün propaganda söylemlerinden biri. Kılıçdaroğlu’nun TÜRGEV ve ENSAR vakıfları üzerinden dolaşıma soktuğu iftiraların kaynağı olan Yurter Özcan‘ın sicili bir hayli kabarık.

Kılıçdaroğlu yayınladığı videoyla CIA’nın taşeronluğunu yaptığını kanıtladı! İşte o belgeler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkan Erdoğan hakkında ortaya attığı asılsız iddiaların adresi FETÖ’cülerin sığınağı olan ABD.

Sabah’taki habere göre; kilit isim ise, CHP’nin ABD temsilcisi Yurter Özcan. Peki Yurter Özcan kim, ABD’de de kimlerlerle, neden görüştü? Özcan’ın CIA ajanı Henri Barkey ile teması dikkat çekiyor. CHP’li Özcan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Barkey ile bir araya geldi.

15 Temmuz’da da rol aldığı belirtilen Barkey’in, o gece Büyükada’da bir otelde kaldığı, 15 kişilik ekibi ile gelişmeleri anbean takip edip uluslararası görüşmeler yaptığı ortaya çıkmıştı.

ABD Adalet Bakanlığı belgelerine göre Özcan darbe girişiminden bir gün önce de ABD Savunma Bakanlığı’ndaydı. Bakanlığın Türkiye’de terörle mücadele ve iç politika dosyası üzerinde çalışan Kidnard Raymond ile bir araya geldi.

Pentagon’da olduğunu doğrulayan Özcan, sadece tanışmak için orada olduğu söyledi. Yurter Özcan, FETÖ’nün ABD’deki en tanıdık lobicilerinden biri olan Michael Rubin ile de temasa geçti.

Rubin, 15 Temmuz darbe girişiminden yaklaşık 4 ay önce yazdığı bir yazıyla Türkiye’de darbe olabileceğini söylemişti. CHP’li Özcan, 17-25 Aralık’tan sonra Washington’da firari FETÖ’cülerin toplantısına katıldı.

İçişleri Bakanı Soylu’nun tescilli yalancı Kılıçdaroğlu ile ilgili paylaşımı sosyal medyayı salladı!

Aynı toplantıda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da vardı. FETÖ’cülerle samimi görüntüler vermişti. Yurter Özcan, 15 Temmuz gecesi attığı tweet ile halkın sokağa çıkmamasını istemişti.

Tescilli yalancı Kılıçdaroğlu’nun Man Adası iftirası elinde patladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tazminat ödeyecek

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir