Yeni yıla girerken okunacak dua, yılbaşı duaları nelerdir? Yeni seneye girerken okunacak dualar neler?

Yaşadığımız bir yılı daha geride bırakıp yeni yılın heyecanı ve umutlarıyla yeni bir yılı karşılamaya hazırlandığımız bu yılbaşı gecesinde hangi dualar okunur? Yeni seneye girerken evde huzur için okunacak dualar neler? Yeni yıla girerken okunacak dua, yılbaşı duaları nelerdir?

featured

Yeni yıla girerken yılbaşı gecesinde bu yılın hayırlı, bereketli geçmesi için bir çok vatandaş dua ederek yeni yıla girer. Bütün bir yılın hayırlı geçmesi için önce proje ve hesaplar yapılır. Geçmişin maddi ve manevi muhasebesi yapılır.

YENİ YILA GİRERKEN OKUNACAK DUA

Yüce  Rabbimizin razı olduğu şekilde yaşayıp. onun razı olduğu amelleri yaparak, hayırlı işler ve hayırlı kazançlar getiren işlerde gayret ederek, ibadet ve dualara devam ederken hayırlı bir şekilde yılın geçmesi için. Yeni yıla girerken yeni yılın başında bu dua okunur.

“Allâhümme ente’l-ebediyyü’l-kadimu’l-hayyü’l-kayyümü’l-kerimü’l-hannânü’l-mennânü.Ve hâzihi sennetün cedidetün.Es’elüke fihe’l-ısmete mine’s-şeytan’r-racimi ve evliyâihi: Ve’l-avne âlâ hâzihi’n-nefsi’l-emmâreti bi’s-sût.Ve”l-istiğale  bi mâ yukarribuni ileyke  yâ ze’-celali ve’l-ikram.”

Anlamı: ” Allah’ım! Sen Ebedi ve Kadim’sin:başlangıcı ve sonu olmayan Hayy ve Kayyum’sun.hayat sahibi ve herşeyi kıvamında tutansın.Kerim ve Hannan’sın.sonsuz ikramların ve şefkatin sahibisin.Bu gün yeni seneye giriyoruz.Bu yeni senede,lanetlenmiş şeytanın ve yardımcılarından beni korumanı Senden istiyorum.Ve yine Senden devamlı kötülüğe teşvik eden  nefsimden beni korumanı istiyorum.Ve yine senden beni sana yaklaştıracak işlerle meşgul olmam konusunda bana yardımcı olmanı istiyorum.Ey celal ve ikram sahibi Allah’ım!..”

yılbaşı gecesi okunacak dua

YILBAŞI GECESİ OKUNACAK DUA

Her kim Zilhicce’nin sonunda; “Ey ALLAH’ım C.C. ! Bu sene. Senin razı olmayıp beni nehyettiğin şeylerden her ne yaptıysam ben onları unuttum. Sen ise unutmadın. Bana ceza vermeye kadirken mühlet verdin ve ben. Sana karşı gelme cüreti göstermişken beni tevbeye davet ettin. Ey ALLAH’ım C.C.! Ben bütün bunlardan dolayı senden mağfiret diliyorum. Beni mağfiret eyle! Ey Kerem sahibi! Ey Celâl ve İkram sahibi! Bu sene. Senin razı olup bana sevap vaad ettiğin hangi amelleri işlediysem. Senden dilerim ki onları benden kabul edesin ve Senden ümidimi kesmeyesin! Ey Kerem Sahibi. kabul eyle! Efendimiz Muhammed’e (SAV) ve âl-i Ashabına Salât-ü Selâm eyle! ” derse şeytan: “Biz. bu sene yorulup bu günahları işletmek için zahmet çektik. o bir anda hepsini sildirdi” diyerek yüzüne toprak saçar.

1 OCAK SENE BAŞI DUASI

Her kim Muharrem’in evvelinde; “Ey ALLAH’ım C.C. ! Sen Ebedi ve Kadimsin. İşte bu yeni senedir. ben Senden bu sene şeytan ve dostlarından korunmayı kötülüğü çokça emreden bu nefse karşı yardım ve beni Sana yaklaştıran amellerle meşgul olmayı isterim. Ey Kerem Sahibi. kabul eyle! ” derse. şeytan: “Biz bu kişiden ümidi kesdik” der. ve ALLAH C.C. ona.kendisini sene boyunca koruyacak iki Melek görevlendirir. (Hadis’i Şerif. Kaynak: Alemle Safûrî. Nüzhetü’l-mecâlis.1/156)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir