Yeni ve eski bakanlar TBMM’de yemin etti!

Türkiye seçimleri geride bırakırken yeni kabine de belli oldu. Geçtiğimiz gün yeni kabine ilk toplantısını yaptı bugün ise bakanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etti. Törende önce eski kabine üyeleri, daha sonra yeni kabinede yer alan bakanlar yemin etti.

featured

TBMM bugün yeni Meclis Başkanı için toplandı. Meclis Genel Kurulu oturumun başlaması ile birlikte başkanlık seçimi öncesinde milletvekili seçilen ancak daha önceki oturumda yemin etmeyen eski ve yeni Bakanların yemin töreni ile başladı.

 

ESKİ BAKANLAR MECLİS’TE YEMİN ETTİ

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçilen 16 bakan, yeni Kabine’nin kurulmasının ardından bugün TBMM’de kürsüye çıkarak yemin metnini okudu. Bu isimler arasında Fuat Oktay, Nureddin Nebati, Mahmut Özer, Mehmet Muş, Murat Kurum, Mustafa Varank Mevlüt Çavuşoğlu, Vahit Kirişçi, Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ, Adil Karaismailoğlu, Hulusi Akar, Fatih Dönmez, Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Derya Yanık ve Vedat Bilgin yer aldı.

 

YENİ BAKANLAR DA YEMİN ETTİ

Yeni kabinenin üyeleri; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Meclis’te yeminlerini gerçekleştirdi.

Daha sonra Bahçeli, birleşime 20 dakika ara verdi. Milletvekilleri, ant içen bakanları tebrik etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir