Kılıçdaroğlu’na bir soğuk duş da ittifak ortaklarından! Kendi adaylarını çıkardılar

CHP listelerinden seçimlere giren DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi'nden Kılıçdaroğlu'na ters köşe geldi. İttifakın küçük ortakları Meclis başkanlığı seçiminde kendi adaylarını çıkarma kararı aldı.

featured

14 Mayıs’ta yapılan seçimlere CHP listelerinden giren DEVA, Gelecek, Saadet Partisi’nden Kemal Kılıçdaroğlu’na soğuk duş geldi. Koalisyonun küçük ittifak ortakları Meclis başkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını çıkartma kararı aldı. İttifak ortakları CHP’nin adayını desteklemeyecekler.

CHP listelerinden seçimlere giren Deva Partisi 15, Gelecek ve Saadet Partisi 10, Demokrat Parti ise 3 milletvekilini Meclis’e soktu. Böylece toplamda CHP, bu partilere 38 vekil vermiş oldu. Gelecek ve Deva Partili milletvekilleri, seçimin ardından CHP’den ayrıldı.

AK Parti ve MHP’nin TBMM Başkan adayı Numan Kurtulmuş olurken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı ise Tekin Bingöl oldu. Cihan Paçacı ise İyi Parti’nin adayı olarak seçime katılacak.

Gelecek ve Saadet Partisi, Serap Yazıcı Özbudun’u Meclis başkanlığına aday gösterdi. Deva Partisi ise Mustafa Yeneroğlu’nun TBMM Başkan adayı olduğunu duyurdu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir