Veli Küçük ve Sedat Peker’in MHP planları: “Bahçeli’yi camdan atıp Ümit Özdağ’ı oturtacağım”

Kendisini derin devletin adamı, istihbaratçıların hocası, uluslararası strateji uzmanı olarak tanımlayan ve bu yolla Ülker Grubu ve Diyanet başta olmak üzere pek çok firmaya ve kuruma 'çöken' Ümit Özdağ'ın karanlık geçmişi, bugün yaptığı provokasyonlara ışık tutuyor.

featured

“Türkçülük” yaptığını iddia ederek yalan ve kurdu içerikleri ile Türkiye Cumhuriyeti’ni “işgal edilmiş, sınırlarını koruyamayan ve yakında parçalanacak” bir devlet olarak göstermeye çalışan Ümit Özdağ‘ın karanlık ilişkileri bir bir ortaya çıkıyor.

ABD’de terör örgütü PKK yöneticileri ile görüştüğü belgelenen Özdağ’ın firari FETÖ’cülere hocalık yaptığı da geçtiğimiz haftalarda gün yüzüne çıkmıştı.

Irkçı provokatör Ümit Özdağ’ın PKK ile görüştüğü ortaya çıktı! İşte şok eden ihanetin belgesi

‘İSTİHBARATÇI YETİŞTİRİYORUM’ YALANI

FETÖ’nün etkin olduğu dönemde MİT ve Polis Akademisi’ne sızan Özdağ, çoğu 15 Temmuz’da tutuklanan ya da yurt dışına firar eden Fetullahçı Terör Örgütü üyelerine verdiği ‘algı yönetimi ve manipülasyon’ dersleri ile sürekli övünüyor.

Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığı’nın kapısına dayanan ve “Bu polisleri ben yetiştirdim, bana istihbarattan bilgi geliyor” diyen Özdağ’ın kendisini ‘derin devletin adamı’ olarak gösterme taktiği ilk değildi.

Aynı taktikle, 28 Şubat döneminin hemen öncesinde Ülker Grubu’nu da tehdit eden Özdağ’ın, kurucusu olduğu ASAM için Murat Ülker’den 5 milyon dolar para aldığı o günlerde pek çok gazeteci tarafından dillendirilmişti.

ÜLKER GRUBUNA NASIL ÇÖKTÜ?

Algı yönetimi ve manipülasyonu iyi bilen Özdağ’ın gözüne kestirdiği kurumlarla ilgili stratejisi çok ilginç. Önce kurumla ilgili bir algı kampanyası başlatıp karalama yapıyor, daha sonra ise kuruma giderek “itibarınızı ancak ben kurtarırım” diyor.

Ülker grubunun 28 Şubat sürecinde “yeşil sermaye” damgası üzerine yapıştırılınca, askeri birliklerde ürünlerinin satılması yasaklandı. 1999’da Ülker, bu yaftadan kurtulmak istediğinden dolayı Ümit Özdağ’ın kurduğu ASAM (Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi) isimli think-tank kuruluşunu finanse etmeye başladı.

FETÖ’cülerden Ümit Özdağ’ın ırkçı çetesine destek için yeni provokasyon hesabı

ASAM ÜZERİNDEN BÜYÜK VURGUN

Murat Ülker tarafından her yıl 5 milyon dolar bağış yapılan ASAM’da ise Ümit Özdağ genel başkanlığı Gündüz Aktan’a devrettiğinde ise büyük bir skandal patlak vermişti. Her yıl Ülker’den 5 milyon dolar alan vakfın kasası bomboştu…

Kayıp paranın akıbetini soran yeni yönetime ise Özdağ’ın verdiği cevap herkesin tahmin edebileceği gibi “Parayı istihbarat faaliyetlerinde kullandım” olmuştu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NI DOLANDIRDI

ASAM Başkanı olduğu dönemde Özdağ’ın önce karaladığı sonra ağına düşürüp dolandırdığı kurumlardan bir tanesi de Diyanet İşleri Başkanlığı oldu.

Özdağ’ın yönlendirmesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı, dünya dinlerini stratejik bir bakış açısıyla izlenecek bir kurum oluşturulmasına karar verdi ve 2003’te DİYAM kuruldu. ASAM’ın, Diyanet Araştırma Merkezi’ne rehberlik yapması için 150 bin dolarlık protokol imzalandı. DİYAM’ın geçici başkanlığına ise Ümit Özdağ getirildi.

Diyanet bir süre sonra dini konulardan çok güvenlik eksenli çalışmalar yapıldığını belirterek protokolü tek taraflı olarak feshetti ve ardından DİYAM’ı da kapattı. Ne olduysa bu karardan sonra oldu.

YEŞİLE BOYALI SAHTE RAPORLAR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, göreve gelmeden önce DİYAM’ın kurulduğunu hatırlatmış ve şu bilgiyi vermişti:

“Diyanet araştırmalarına rehberlik yapması için ASAM’a ayda 8 bin dolar, emekli paşalardan ve akademisyenlerden oluşan uzmanların her birine bin küsur dolar ücret ödenmesi kararlaştırılmış. 150 bin dolar bütçeli protokol kapsamında yaklaşık 100 bin dolar ödenmiş. Ancak şimdiye kadar Irak’ta Şiilerin Durumu Türkiyle-İran İlişkileri konulu raporlar hazırlanmış. Bunlar, stratejik araştırma kuruluşlarının hazırladığı klasik raporlar. Bizim beklediğimiz gibi din olgusuna bilimsel bakışla yaklaşmayı öngören dokümanlar değil. ASAM’ın yaptığı çalışmaların yeşile boyanıp Diyanet’e gönderilmiş şekli gibi. Kendilerini çağırdım ve daha küçük bütçeli ve beklentilerimize uygun çalışma yapmalarını önerdim. Kabul etmediler. Biz de prokolü feshedip, DİYAM’ı kapattık.”

 

VELİ KÜÇÜK VE SEDAT PEKER İLE DEVLET BAHÇELİ’YE TUZAK

Veli Küçük tarafından ‘yıpratmak ve ele geçirmek’ için MHP’ye yerleştirilen Özdağ, o güne kadar dış müdahalelere karşı kendisini koruyan MHP’yi de yıpratmayı başarmıştı. Dönemin ünlü MHP’li isimlerinin peş peşe patlak veren seks kasetlerinin arkasındaki ismin her ne kadar Faruk Bayındır olduğu iddia edilse de; MHP’de pek çok isim tezgahın arkasındaki isim olarak Ümit Özdağ’ı işaret ediyor.

Özdağ’ı MHP Genel Başkanı yapmak için projeler geliştiren ekibin başında ise Veli Küçük ile Sedat Peker bulunuyor.

2004 yılında Sedat Peker’in elebaşı olduğu suç örgütüne yönelik yapılan teknik takip çalışmaları sırasında  Ümit Özdağ’ın MHP Genel Başkanlığına getirilmesi için kongreden tam 2 yıl önce bizzat Veli Küçük tarafından gerekli çalışmaların başlatıldığı ve bu amaca ulaşmak için defalarca toplantılar yaptığı tespit edilmişti.

4 Kasım 2006 günü Ümit ÖZDAĞ, ziyaret için gittiği Bingöl ilinde, MHP kongresinde Genel Başkanlığa aday olacağını açıklamış; bunun üzerine 5 Kasım 2006 günü Ümit Özdağ, ihraç talebi ile partinin Disiplin kuruluna sevk edilmiş ve 18 Kasım 2006 günü de partiden ihraç edilerek Genel Başkan adaylığı iptal edilmişti.

İnternet ortamından temin edilen 15.11.2006 tarihli “Veli Küçük’ten Ümit Özdağ’a destek” başlıklı bir haberde; Ümit Özdağ’ın Veli Küçük ile Ümraniye ilçesinde Princess salonunda verilen bir yemekte aynı masada yan yana oldukları, birbirlerine karşı samimi tavırlarla dikkat çektikleri, Ümit Özdağ’ın toplantıda yaptığı konuşmada Pazar günkü kurultaya katılacağını belirterek “Ben 19 Kasım’da orada olacağım, Kurultay salonuna girmekten korkmuyorum, bana karşı baskı ve tehditler var…..” şeklinde devam eden bir konuşma yaptığı tespit edilmişti.

Ümit ÖZDAĞ partiden ihraç edildiği halde Kongre salonuna gitmek istemesinin sebebi ise Mehmet Zekeriya Öztürk’ten ele geçirilen belgeden çok iyi anlaşılmaktadır.

Genel Başkanlık planı tutmayınca Veli Küçük, Ümit Özdağ’ı bu kez de MHP’yi karıştırmak ve toplumda infial uyandıracak eylemler yapmak için kullanmayı planlamış, fakat alınan yoğun güvenlik önlemleri sayesinde istenmeyen olaylar engellenmişti.

“BAHÇELİ’Yİ PENCEREDEN ATMADAN MHP DÜZELMEZ”

Elde edilen deliller arasında (kayıt Sıra No :1096’da) kayıtlı telefon görüşmesinde Veli Küçük “Ben Evet dedim mi Ümit hayır demez yani…” diyerek Ümit Özdağ’ı ne şekilde yönlendirdiği ve kontrol ettiği açıkça görülmektedir.

Veli Küçük, 2007 yılında yaptığı (Kayıt Sıra No :1096’de kayıtlı) telefon görüşmesinde “Bu DEVLET BAHÇELİ’NİN bu işten ayrılması lazım” “… bu kaldığı sürece… parti bitecek yani” “BU ADAMI PENCEREDEN AŞAĞI ATMADAN BU PARTİ KURTULAMAYACAK BUNDAN” diyerek her türlü niyet ve amacını açıkça ifade etmişti.

Devlet Bahçeli’den Ümit Özdağ’a ayar: “Biz herkesin ederini de, giderini de, ciğerini de iyi biliriz”

SEDAT PEKER İLE MHP’Yİ ELE GEÇİRMEK İÇİN TEZGAH

2004 yılında Sedat PEKER liderliğindeki suç örgütüne yönelik yapılan soruşturma sırasında iletişimin tespiti çalışmalarında, Kayıt Sıra No: 001203’te kayıtlı, 03.08.2004 günü saat :14.10’da Sedat PEKER ile Veli KÜÇÜK arasındaki telefon görüşmesinde özetle;

Veli KÜÇÜK’ün saat 20.30’da GÜLER…?’in yanına geleceğinden bahsettikten sonra “Yedide beni aradılar. Gene yedide şey gelecek. Bir yemek, dışarı söyledim. Oraya gelecek şey, Ümit ÖZDAĞ.” “Telefon etti. İlle de buluşalım falan diye. Ümit’le görüşecez. Ümit’le oturacaz, GÜLER’DE gelecek. Sekiz buçukta. GÜLER’LE oturup konuşacaz bazı şeyleri şimdi.” dediği, Sedat’ın “O beyefendilerden çok umutluyum Ağabey. Kendisini gıyabında tanıyorum ama beyefendiden çok umutluyum.” dediği, Veli’nin “ŞİMDİ BİZ BİR ÇALIŞMANIN İÇİNE GİRDİK. Ümit’len devamlı görüşüyoruz. Ben işte bak açık söyliyeyim gönlümden geçen neydi biliyor musun? Gönlümden geçen Muhsin’di. ….Muhsin’in kendisi için demiyorum. Partisi için götürecek şeyde değil, durumda değil.” “Onun için biz şimdi seni, onun için seni ısrarla arıyorum. Biz şimdi bir oluşum yaptık. Bu uğurda şeyde ben Yılma D…….. varya Yılma’yı tanırsın.” “Yılma D…….’ı çağırdım. Erzurum’dan Yılma D……. geldi. 4 – 5 kere buraya aldım. Burada görüştük. Şimdi tekrar buraya gelecek geçen gün Güven, tanır mısın Güven ağabeyi Güven SAZAK’ı” dediği ve Güven S…… ve Yılma D……. ile birlikte yemek yediklerinden bahsettiği, daha sonra “Bağlarbaşındaki yere epece bir yere bir hale getirdik. 350 metrekare bir yer Yılma’yı gönderdim. Yılma orada kaldı. Ben sana onun için bana iki tane beş tane adam getirdi. Yılma benim 3 – 5 kişim var güvendiğim sağlam okuyan yazar okuyanlar bu işi götürebilecek adamlar.” “Yeniçağ gazetesinden arkadaşlar ile görüştüm. Onlar hepsi tanıdıklarım dostlarım. Hele Hayri geldi şimdi Trabzon’dan” “Yayın kurulunun başına Hayri K….çok sevdiğim bir çocuk.” “E Yeniçağa, şey Ortadoğu gazetesinde Zeki var S……….” “Çok sevdiğimiz birisi o da. Bir şey yapacak. Biz şimdi bir oluşum sen az önce söylediğin bir şey varya Milli yol meselesinden bu o şekilde değil o şekilde olması senin aynen katılıyorum, sanki memlekete ihtilal olmuşta Türkiye parçalanmışta, dağa çıkacakmış gibi bir hava.” “Öyle bir şey. Amacımız o değil. Bizim amacımız o değil ya. Türkiye nereye gidiyor. Türk Milliyetçiliği ne oluyor. Niye bu meseleler oluyor falan… beni şimdi Amerika’ya tekrar çağırdılar. Gidecem Amerika’ya tekrar konferanslar vericem. Birkaç yerde bu konular ile ilgili.” dediği, Sedat’ın “Muhsin ağabey gerekirse ileriki zamanlarda ağabey Muhsin ağabeyi de bu yapının içersine dahi etme.” “Yani Muhsin ağabey öyle liderlik hırsı olan bir insan değil. Ülkeye faydası olan her şeye dahil olur Muhsin ağabey.” dediği, bir süre Veli KÜÇÜK’ün kiralamayı düşündüğü ev konusu ile ilgili konuştukları, bir süre sonra Veli’nin “Bu sıkıntımı bir atlatayım bir yerleşeyim, oturayım yani eve. Ondan sonra bu işleri de ben devam ediyorum. Yılma’yı da çağırdım. Güven’len de konuştuk. Güven ağabey ile konuştuktan sonra ben Meral’i aradım. Meral ille bir görüşelim dedi….” “Meral da aynı şey söyledi. Tamamen yanındayız. Beraber olucaz dedi. Sen telefon olmaz. Sen geldiğinde oturucaz. Her şey dört dörtlük çok güzel bir planlama yaptık. Konuşacaz ben şunu söyliyim. Ben hiçbir partiye üye değilim. Hiçbir partide kaydım yok. Ben Türk milliyetçisiyim. Türk milletine hizmet edicem. Bunun içinde ille bir partide bir sembol olmak veya bir pay edinmek gerekmez. Ben o açıdan çalışıyorum. O açıdan…” dediği, Sedat’ın “Veli ağabey bir şey söyleyim. Eğer yanlış anlamazsanız. Bu kurmuş olduğunuz oluşumu direk ben MHP’ye karşı veya MHP’ye alternatif bir oluşum gibi kurarsanız. Bence kamuoyunda yanlış anlaşılabilir.” dediği ortaya çıkmıştı.

BAHÇELİ PADİŞAH OLDU

Kayıt Sıra No :1043’de kayıtlı, Veli KÜÇÜK ile Yusuf…? arasındaki görüşmede; Yusuf’un Veli’ye nasıl olduğunu sorması üzerinde Veli’nin “…Görüyorsun Türkiye’nin halini, nasıl iyi olalım yav.” dediği, Yusuf’un “Vallahi dediğiniz doğruda paşam ama bugünkü sürece gelinmesinde yani herkesin hatası var paşam.” dediği, Veli’nin “Herkesin hatası var. Başta Devlet BAHÇELİ olmak üzere.” dediği, Yusuf’un “Yani Devlet BAHÇELİ zaten Milliyetçi Hareket Partisini sıfırladı. Yani bitirme görevini tamamlıyor.” “Evet şimdi ben, geçen bir iki genel başkan yardımcısına görüşmeye gidecektim başkanım.” “Hani böyle önceden tanıdığımız, 90’lardan falan tanıdığımız. ŞİMDİ ONLAR DA BİZE BİRAZ MESAFELİ DURUYORLAR DA BU KİTAP OLAYLARINDAN DOLAYI.” dediği, Veli’nin “Allah’ım yarabbi ya. Atatürk’ün söylediklerini kitaba koymuşuz. Onu, geçen gün birisi bana ne diyor biliyor musun?” “…O önsöz senin yazdığın önsöz diyor kitaptaki. Eee ne oldu dedim önsöze. Dedim Atatürk’ün ağzından yazıldı o dedim ya.” dediği, Yusuf’un “Yani MHP satışını yaptı yani. Artık bundan sonrada Milliyetçi Hareket Partisi bu Bahçeli gitmeden hiçbir şekilde düzene girmez Paşam.” dediği, Veli’nin “MÜMKÜN DEĞİL AMA ONU DA GÖTÜRMENİZ MÜMKÜN DEĞİL. Çünkü padişah oldu.” “Padişah oldu. DUR SEN HELE BİR ÇALIŞMAMIZ VAR. BEN SENİ ÇAĞIRACAM İSTANBUL’A TAMAM MI?” dediği, Yusuf’un “Biz şimdi bu Bozkurtların ölümü var. SİZ BİLİYORSUNUZ GÖRMÜŞTÜNÜZ.” “Biz şimdi onun … o finansmanda bi 10-15 milyar gibi açığımız var da.” dediği, Veli’nin “Bi süre şöyle bi 15-20 gün bekleyin.” “Bir yerden ben bi haber bekliyorum, inşallah olur. Ben sana haber verecem. Başka bi konu var.” dediği, Yusuf’un “Bu Bozkurtların ölümünü hani bu çizgi roman yada.” “Evet bunu bi çizgi filme çevirirsek. Yani en azından şimdikileri geçelim de yeni nesil daha duygulu yetişir.” dediği, Veli’nin “Bi 15 gün daha bekleyin hele, 10-15 gün.” “Tamam mı? Ben bi İngiliz firmasının danışmanlığını yapıyorum.” “Burda bazı yatırımlar falan yapacaz yapılıyor da yaptıkta. Bi kısmını bizim köye de ben işte köye gidiyorum şimdi, çimento fabrikası kuruyoruz büyük bir fabrika.” dediği,

“BAHÇELİ MECBUR AYRILACAK”

Kayıt Sıra No :1393’de kayıtlı, Güler KÖMÜRCÜ ile Veli KÜÇÜK arasındaki görüşmede; Güler’in “İyi canım Ankara İstanbul gidiyorum geliyorum. sözlerini tutuyorum merak etme. dediği, bana tembih ettiğin kişilerle görüşmüyorum, dediklerini yapıyorum.” dediği, Veli’nin “Yanlış şeyler döner yani. Sen kendini kabul ettirmiş bir yazarsın.” dediği, Güler’in “Senin söylediklerin hayır ben o zaman da izah etmiştim sana. O bambaşka bir nedendi. Tamam ben orda bişey öğrenemeyeceğimi anladım sen napıyorsun?” dediği, Veli’nin “İyiyim valla boğuşup duruyoruz. Kazakistan’daydım bende.” dediği, uzun bir süre değişik konularda konuştuktan sonra KORAY A….’dan bahsettikleri, Veli KÜÇÜK’ün “KORAY A…. Genel sekreterken rahmetli BAŞBUĞ zamanında haftada 2 kere beni ararlardı bunlar” “…Şimdi benden kaçıyor, niye kaçıyor biliyor musun”, “Bu adam hakkında 300 seneye kadar hapis, 40 tane dava açıldı” “…Şimdi DEVLET BAHÇELİ ayrılacak mecbur ayrılacak” “Taban çıldırıyor”, “yani bir gün gidecek, benim atacağım gibi atacam dedim 5. KATTAN AŞAĞI ATACAM TERBİYESİZİ DEDİM” “ 50 KİŞİ GÖNDERCEM DEDİM KIYAMETİ KOPARMIŞ” “ şimdi mecbur olacak ayrılmak zorunda kalacak ayrılırsa BEN YERİNE ÜMİT’İ GETİRCEM DİYE ŞEY YAPIYORUM ÜMİT’TE HEVESLİ BU İŞE” şimdilik ortalık karıştı ne oldu biliyor musun, yav ayrılırsam ya ÜMİT ÖZDAĞ gelirse veyahut ta VELİ PAŞA DA ağırlığını koyarsa, ne olurum düşüncesinde ….” dediği

“PASOK’TAN ADAM GETİRSEM DAHA İYİDİR”

Kayıt Sıra No :1096’de kayıtlı, Veli KÜÇÜK ile X Bayan/Hüseyin A… arasındaki görüşmede; X bayan’ın “… Aslan aliminyum Hüseyin A… bey görüşecek sizinle” diyerek telefonu Hüseyin A….’a verdiği, bir süre sohbet ettikten sonra Veli KÜÇÜK’ün “Ben de köydeydim Bilecik’teydim” “Bu MHP’nin durumunu ne edecez bunu nereye gidecez” dediği, Hüseyin A…’ın “Vallahi paşam burda biliyorsunuz en az yani siz de dahil ben de çok müzdaribim burda…. sizin gibi ben de … genel merkeze çok kızıyorum ondan sonra vallahi bilmiyorum siz ne derseniz ben sizin yanınızdayım bu hususta” dediği, Veli KÜÇÜK’ün “… ben şimdi söyle düşünüyorum arkadaşlar arıyor ediyorlar falan, bu DEVLET BAHÇELİ’NİN bu işten ayrılması lazım” “… bu kaldığı sürece MHP yani bitirecek bunu parti bitecek yani” dediği, Hüseyin A…’ın “…kuruyltayda biliyorsunuz Ümit beyi ihraç ettirdi şeyden partiden …. Genel başkanlığına adaylığını koydu Ümit Özdağ” dediği, Veli KÜÇÜK’ün “Canım Ümit’in o şeyden bu adaylığını falan koymadan önce beni aradı gel dedim İstanbula geldi evde bizim evde toplandık” “Ben bu köşe yazarlarını falan da çağırdım…” diyerek bu konuda yaptığı çalışmayı anlattığı, devamında Veli KÜÇÜK’ün “.. ben Evet dedim mi Ümit hayır demez yani, gönderdik tamam dedi gitti Devlet Bahçeli kabul etmedi bunu görüşmedi” “Aradan 3-5 gün geçti duymuş bizim evde bi toplantı olduğunu İstanbul’da” “Cumhuriyet gazetesi röportajında şaibeli kişilerle toplantılar yapıyor evlerde dedi, bu şerefziz herif” “….. BU ADAMI PENCEREDEN AŞAĞI ATMADAN BU PARTİ KURTULAMAYACAK BUNDAN” “Yani bi çalışma yapmaya başladım ben açık açık” “Anladın yani bunu Devlet bahçeli gitsin kim gelirse gelsin ya ben Yunanistan’dan Pasoktan bir adam getirip bu MHP’nin başına koysaydım bu kadar tahribat yapmazdı vicdanı el vermezdi adamın ya” dediği, Hüseyin A…’ın da “Valla Bileciğe geldiğinizde isterseniz bizim eski arkadaşlarla falan burda bizim kerim başkanla kerim reis falan orda gerekirse benim fabrikada oturalım bi toplanalım enine boyuna ondan sonra ama sadece Bilecik için geçerli değil” dediği, Veli KÜÇÜK’ün “Ben Türkiye genelinde çalışmaya başladım” dediği,

VELİ KÜÇÜK: “ÖZDAĞ AİLE DOSTUM”

Yukarıda belirtilen telefon konuşmaları ile ilgili Veli KÜÇÜK alınan ifadesinde özetle;
“Kendisinin hiçbir siyasi partiye üye olmadığını, Ümit ÖZDAĞ’ın aile dostu olduğunu, Ümit ÖZDAĞ’ın daha önceden MHP içersinde bir faaliyeti olmadığını, 2004 yılındaki görüşmenin yapıldığı tarihlerde Ümit ÖZDAĞ’ı siyasi arenada iyi bir yerde görmek istediklerini, bu nedenle Ümit ÖZDAĞ’ı Milliyetçi Hareket Partisi içinde etkin olmasını arzuladığını, bu konuda telefon görüşmesinde isimleri geçen tüm gazetecilerle görüşerek destek olmalarını istediğini, Ümit ÖZDAĞ’ın MHP’nin genel başkanı olması için çalışmasının tek sebebinin Ümit ÖZDAĞ’ın yönetime girmesini arzulaması olduğunu beyan etmiştir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir