Oğuzhan Uğur’un Babala ofisinde ‘AFAD’a gerek yok’ sözleri tepki çekti

Oğuzhan Uğur'un, sahibi olduğu sosyal medya platformu Babala ofisinden paylaştığı videoda duyulan "AFAD'a gerek yok..." sözleri büyük tepki çekti.

featured

Oğuzhan Uğur’un Babala ofisinden skandal sözler! Türkiye, 6 Şubat 2023’te asrın felaketini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da büyük yıkıma yol açtı.

Depremin ilk saatlerinden itibaren devlet-millet el ele yaraları sarmak için gece-gündüz demeden çalıştı. Öyle ki; yurdun dört bir tarafından deprem bölgesine gönderilen ekipler ile kendi rızalarıyla çalışmalara katılan gönüllüler, el birliğiyle enkaz altında kalanları kurtarmak ve depremzedelere yardım etmek için canhıraş bir şekilde çalıştılar.

BARAJ ÇATLADI YALANI

Deprem bölgesinde durum böyleyken sosyal medyadan yapılan asılsız bir paylaşım ise afet bölgesinde yapılan çalışmaların sekteye uğramasına neden oldu.

Benzer Haberler
oguzhan ugur deprem yalanı
Hataylı depremzedelerden yalanlarıyla ölüme yol açan Oğuzhan Uğur’a dava üstüne dava
oguzhan-ugur-tutuklansin
Depremde uydurduğu yalanlar ölüme sebep oldu! Sosyal medyada ‘Oğuzhan Uğur tutuklansın’ çağrısı
oguzhan-ugur-baraj-patladi
Hatay’da ‘baraj patladı’ yalanının kaynağı etkileşim soytarısı Oğuzhan Uğur çıktı

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur’un sahibi olduğu BabalaTv’nin Twitter hesabından, Kahramanmaraş Kumçatı köyündeki barajın ve Hatay Yarseli Barajının duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunuldu.

Arama kurtarma ekipleri dahil birçok kişi işi gücü bırakıp kaçışmaya başladı. Kısa süre panik yaşanırken araya polis girdi ve anonsla gerçeği ortaya çıkardı. Antakya’da baraj olmadığını belirten ekipler, “Asılsız ihbar. Lütfen işinizin başına gelin” diye uyarıda bulundu. Anons sonrası panik havası dağılırken, arama kurtarma çalışmaları yeniden başladı.

Oğuzhan Uğur ise söz konusu iddianın bakanlık yetkilisinden teyit edildikten sonra paylaşıldığını öne sürmüştü.

BAKANLIKTAN YALANLAMA GELDİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kurtarma ekiplerini ve vatandaşları panikleten Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Kirişci Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddialar ASILSIZDIR. Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir.

Benzer bir dezenformasyon Atatürk Barajı ile ilgili de üretilmiş, yerinde incelemeyle kamuoyunu bilgilendirmiştik. Yarın da Hatay’daki barajlarımızı yerinde inceleyeceğim. Bu süreçte resmî kurumların bilgilendirmeleri dışındaki malumata itibar edilmemesi büyük önem taşımaktadır” ifadelerine yer verdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Söz konusu gelişmelerin ardından Oğuzhan Uğur hakkında depremzede vatandaşlar arasında korku ile paniğe neden olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na giden Oğuzhan Uğur, yaklaşık 3 saat ifade verdi.

BABALA OFİSİNDE SKANDAL SÖZLER

Oğuzhan Uğur’a yönelik tepkilerin ardı arkası kesilmezken, yeni bir skandal daha patlak verdi. Oğuzhan Uğur’un Babala ofisinden paylaştığı videoda arkadan duyulan “AFAD’a gerek yok…” sözleri tepkiyle karşılandı. Sosyal medyada söz konusu görüntülerle ilgili yapılan paylaşımlarda, ‘Organize kötülük’, ‘Akıllarınca Devlete kafa tutuyorlar’ gibi yorumlar yer alırken, Oğuzhan Uğur’dan açıklama yapması istendi.

babalatv oğuzhan uğur twitter tepki

oğuzhan uğur twitter tepki

babalatv twitter tepki

babalatv oğuzhan uğur twitter

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir