Depremde uydurduğu yalanlar ölüme sebep oldu! Sosyal medyada ‘Oğuzhan Uğur tutuklansın’ çağrısı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra deprem bölgelerine akın eden sosyal medya soytarılarının yalan haberleri, deprem altındaki vatandaşların kurtarılma çalışmalarını sekteye uğrattı. "Hatay'da baraj yıkıldı" yalanıyla yardım ekiplerinin enkazdan kaçmasına yol açan ve 7 kişinin ölümüne sebebiyet veren Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur'un yargılanması ve ceza alması bekleniyor.

featured

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sahadaki arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Ekipler enkaz ile mücadele ederken bir yandan da asılsız ihbarlar ile mücadele etmek zorunda kalıyor.

Asılsız ihbarlar ve dezenformasyonların kaynağı ise, 10 ili yıkan depremi fırsat bilerek yardım adı altında kendi reklamlarını yapma derdine düşen sosyal medya soytarıları…

Benzer Haberler
ugur-kardas-gozalti
Depremden etkileşim kasan sosyal medya soytarısı Uğur Kardaş gözaltına alındı
oguzhan-ugur-baraj-patladi
Hatay’da ‘baraj patladı’ yalanının kaynağı etkileşim soytarısı Oğuzhan Uğur çıktı
banu-parlak-afad-iddiasi
Sosyal medya soytarısı Banu Parlak: ‘AFAD’a teslim edilen hiçbir şey şu an gitmemiş’

OĞUZHAN UĞUR VE BABALA TV SKANDALI

Oğuzhan Uğur’un moderatörlüğünü yaptığı Babala TV tarafından Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığına yönelik bir iddia ortaya atıldı.

Bir anda yayılan “Baraj patladı” iddiası sonrası arama kurtarma ekipleri dahil, herkes kaçışmaya başladı. Ekipler işini bırakırken, ortalık karıştı. Çok geçmeden olayın aslı ortaya çıktı. Antakya’da baraj olmadığını belirten polis ekiplerinin “Asılsız ihbar. Lütfen işinizin başına dönün” anonsuyla panik havası dağıldı.

“Hatay’da baraj patladı” yalanını sosyal medyada ilk servis eden kişinin ise Babala Tv adlı hesabı yöneten sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur olduğu anlaşıldı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SEKTEYE UĞRADI

Ekipler çalışmalarını durdurup güvenli bir yere gitmek için harekete geçtiğinde gerçek ortaya çıktı. Polis ekipleri Yarseli Barajı’nın patladığına yönelik iddiaların asılsız olduğunu duyurdu ve arama kurtarma ekipleri yeniden çalışmalarına devam etti.

7 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilen depremzedeler için profesyonellikten uzak, sosyal medyanın desteğiyle hareket eden Babala Tv moderatörü Oğuzhan Uğur, ‘Yarseli Barajı patladı’ iddiası için ‘olabilir‘ ifadesini kullandı. Bakanlıktan teyit aldık yalanıyla paylaştığı haberden dolayı biri 3 yaşında olan toplam 7 vatandaşımızın canına mal oldu.

‘OLABİLİR’ DİYEREK KENDİNİ SAVUNDU, YALAN SÖYLEDİ

Bölge halkını infiale sürükleyen, kurtarma çalışmalarını geçici olarak durduran “Yarseli Barajı patladı” yalan haberinin yayılmasına öncülük ettiği belgelenen Babala Tv, “bakanlık yetkilisi teyit etti” iddiasını belgeleyemeyince takipçilerinin ve fake yorum botlarının övgü mesajlarına sığınarak kendisini aklamaya çalıştı.

“TUTUKLANSIN” ÇAĞRILARI YAPILDI

Deprem bölgesinde etkileşim almak için yaptığı provokasyon ve yalan haberlerde 7 kişinin ölümüne sebep olduğu iddia edilen Oğuzhan Uğur’un bu skandalının cezasız kalmamasını isteyen depremzedeler ve sosyal medya kullanıcıları Oğuzhan Uğur’un hukuk önünde hesap vermesini istedi.

oğuzhan uğur

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir