Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na rest: “Aday mısın değil misin?”

Seçim hezimeti sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı değişim çağrısı yapan fakat net bir şekilde CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklamayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Kemal Kılıçdaroğlu'ndan rest geldi. Yerel seçimleri hatırlatan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'ndan adaylık kararını vermesini istedi.

featured

Seçim hezimeti sonrası CHP‘de koltuk savaşları başladı. Ekrem İmamoğlu Kılıçdaroğlu’na karşı değişim çağrılarını başlatırken CHP Genel Başkanlığı’na oynadığını ifade etti ama cesurca adaylığını ilan etmekten imtina etti. Kılıçdaroğlu bu belirsizlikten sıkılmış olacak ki, İmamoğlu’na rest çekti.

“KILIÇDAROĞLU İMAMOĞLU’NA ‘KARARINI VER’ DEDİ”

Barış Yarkadaş, tv100’deki son yazısında ikili arasındaki son görüşmeyi ele aldı. Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’ndan net bir karar vermesini istediğini aktaran Yarkadaş, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’na ‘Kararını ver, belediye başkanı adayı mısın değil misin? Bu tartışmalar partiyi yoruyor. Aday değilsen İstanbul’a bir aday hazırlayacağım. İstanbul’u bu tartışmalara hazırlatmam’ dedi.”

BUGÜN İMAMOĞLU’NUN ADAYLIĞINI AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Diğer yandan da kulislerde İmamoğlu’nun, parti içindeki değişimcilerle birlikte hareket ederek bugün İBB adaylığını açıklaması bekleniyor.

Buna göre 2028’de Cumhurbaşkanı adayı olmayı planlayan İmamoğlu, kendisi İBB’de devam ederken birlikte hareket ettiği ekip de CHP Genel Başkanlığı’na da Özgür Özel’i aday gösterecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir