İYİ Parti yerel seçimlere tek başına mı girecek? Gazeteci İsmail Saymaz’dan bomba iddia

Seçim hezimeti sonrası İYİ Parti'de iç muhasebe başlamış, fatura Meral Akşener'e kesilmişti. CHP ile ittifakın partiye zarar verdiği partililer tarafından dillendirilirken gözler yerel seçimlere çevrildi. Akşener'in 26 Ağustos tarihinde yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacağı belli olacak.

featured

Genel seçimlerin ardından gözler yerel seçimlere çevrilmiş durumda. Genel seçimde CHP ile ittifak yapan İYİ Parti büyük zarar görmüş, partililer bu duruma isyan etmişti.

AKŞENER CHP İLE İPLERİ KOPARACAK MI?

İYİ Partili isimler ittifakı bitirecek zemini oluştururken son darbeyi Meral Akşener’in vuracağı konuşuluyor. Büyük Taarruz’un 101’inci yıl dönümü olan 26 Ağustos’ta Akşener’in 26 Ağustos’ta sert bir açıklama yapacağı, “Partinin başından gitsem bile CHP ile ittifak yapmayın” gündeme geldi.

“KENDİ BAŞINA HAREKET ETME ARZUSU ÇOK YÜKSEK”

26 Ağustos’a gün sayılırken Meral Akşener’in en yakınındaki isimlerden Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu CHP ile yapılan ittifakı bir kez daha hedef aldı.

CHP ile ittifakı eleştiren Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nu yanına alan Buğra Kavuncu İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığında konuştu.

Kavuncu teşkilatların seçime ‘müstakil’ girmek istediğini belirterek şunları söyledi:

“Teşkilatlarımızda münferit, bağımsız, müstakil ve kendi başına hareket etme arzusu ve bu yerel seçimlere tek gitme arzusu çok yüksek. Bunun altını çizebilirim. 44 il başkanlığında yaptığım görüşmelerde, ziyaretlerde. Kararı verecek olan genel merkezdir. Ama bir iş birliği olsun, olmasın bizim teşkilatlarımız tüm hızla yerel seçimlere her il, her ilçe için belediye meclis üyeleri de dahil olmak üzere hazırlığını maksimum düzeyde yapmaktadır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir