E-bebek’in bebeveyn aklıyla dalga geçtiğini söyleyen vatandaş çareyi sosyal medyada aradı

E-bebek'in bebeveyn aklıyla dalga geçmesi sosyal medyada pek çok kişi tarafından eleştirildi. Binlerce mağazası bulunan e-bebek'le yaşadığı kötü tecrübesini sosyal medyaya taşıyan vatandaş sorununun giderilmesini istiyor.

featured

Türkiye genelinde binlerce mağazası bulunan e-bebek hakkında çıkan şikayet sosyal medyayı karıştırdı. E-bebekle yaşadığı sıkıntıya çözüm bulamayan vatandaş çareyi sosyal medyaya taşımakta buldu.

E-bebek firmasıyla bir türlü anlaşamayan vatandaş başından geçenleri bir bir yazdı. Mağazadan alışveriş yapacak kişileri uyarmak isteyen vatandaş olayı şu şekilde anlattı:

başlığı ‘bebeveyn’ ifadesi ile açtığım için öncelikle özür diliyorum, kinaye yaparken formatı bozmak istemezdim ama, ‘bebeveyn’ kendi ifadeleri olduğu için, başlığı bu şekilde açmayı daha doğru buldum.

e-bebek vega avm şubesinden 29 eylül’de aldığımız ürün, bebeğimiz bir gece giydikten sonra dikiş attı, biz de ürünü yıkayarak, ilk fırsatta mağazaya götürelim dedik fakat, havanın rüzgarlı olması sebebiyle akşam bebeği dışarı çıkarmak istemediğimiz için, 8 ekim tarihinde mağazaya giderek ürünü teslim ettik, kendileri de ürünü incelemeye yolladı ve 11 ekim tarihinde ürünle ilgili işlemlerin tamamlandığını bize bildirdiler, mağazaya gidince ürün yıkandığı için değişim yapılamayacağı ama, ürünün tamir edildiğini söylediler. tamir edilen ürün şu şekilde:

mavi bir ürünün tamirini beyaz iple yapmışlar, nedense bu dahiyane fikir bizim hiç aklımıza gelmemişti. ben de ürünü bu şekilde kabul edemeyeceğimi söyledim ve ‘bebeveyn’ temsilcisi ile iletişime geçtim, kendileri bana üreticisinin prosedürünün bu olduğunu ve hiçbir işlem yapılamayacağını iletti.

bakın burada mesele 70-80 liralık bir ürün değil, mağazadaki bebeveyn temsilcisinin iletişimi ve insanın aklıyla dalga geçer gibi mavi bir ürünü beyaz iple dikip ‘bebeveyn’e bu şekilde kullanabilirsiniz demek.

şimdi olayı tüketici hakem heyetine taşıyacağım ve bu ürünün iadesini sağlayacaklar, tüketici hakem heyeti kararını da burada paylaşacağım.

tüm ‘bebeveyn’lere ve ‘bebeveyn’ adaylarına da tavsiyem, e-bebek’ten ürün satın alırken, yaşayacağınız problemlerde sizi üretici ile karşı karşıya getireceklerini unutmayın. hiçbir şekilde arkanızda durmayacaklar. e madem arkanızda durmayacaklar, 2 liralık ürünü üreticiden doğrudan almak varken neden e-bebek’ten 3 liraya alıp kendilerine para kazandıralım ki?

inanın mesele 70 liralık ürün değil, o ürünü adam gibi tamirat yapıp gönderseler, ya da işlem yapmadan red kararı verseler buraya başlık açmayacaktım, ama ürünü beyaz iple dikip göndermek, büyük saçmalık. ben orada ‘bebeveyn sorumlusu’ olarak çalışıyor olsam, bu ürünü müşteriye teslim etmeden önce mutlaka merkeze danışır, bu tamiratın uygun olmadığını, müşteriye bu şekilde verilmesinin doğru olmayacağını belirtir, ürünü müşteriye teslim etme kararını onlara bırakırdım. şu süreçte yaşadığım tecrübe nedeniyle ben utandım ama, e-bebek kurumsal kimliği hala ‘üreticinin prosedürü diyor.

bunu buraya yazdım, e-bebek üzerinden alışveriş yapmak isteyen arkadaşların olacaklarla ilgili fikri olsun istedim.

Sosyal medyada sıkıntısına çare arayan vatandaşa yaşadığı olayla ilgili şu yorumlar yapıldı:

derdiniz derdimizdir. takipte kalacağım.

mevzu 70-80 liralık tekstil ürünü meselesi değil. mevzu yazarın kendi içinde kendi kendisiyle kavgasının e-bebek’e yansıması.

yazardan özür dilenip 2 tane yeni ürün verilip, affedersiniz yazışması yapılması durumunda dahi tatmin olmayacak yazar kederi.

hayat mavi trikonun beyaz iplikle dikilip dikilmediğine takınılmayacak kadar kısa ve keyifli. trikoya harcanacak zaman değil.

bazen burdaki yazarların başıma ufak bir iş gelse de rezalet başlığı açsam diye yaşadıklarını düşünüyorum.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir