Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Erdoğan toplantı sonrası açıklama yapacak

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantının ana gündem maddeleri memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ve torba yasa teklifinin detayları...

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı Külliye’de başladı. Gündemin ana maddesi ise memur ve emekli maaşları olacak. Bununla birlikte İsveç’in NATO üyeliği ve yaşanan provokasyon olayları da görüşülecek.

TORBA YASA TEKLİFİ ELE ALINACAK

Torba yasa çalışması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinasyonunda yürütüldü. Meclis’te gündeme gelecek olan torba kanun teklifinde; emeklilerin durumuyla ilgili düzenlemeler, kira artışının yüzde 25 ile sınırlanması ve gençlerin ilk bilgisayar ve telefon alımında vergi muafiyetinden yararlanmaları konuları yer alacak.

KİRA ARIŞ SINIRI DA GÖRÜŞÜLECEK

Hatırlayacağınız üzere konutlardaki kira artışı oranının yüzde 25 olan üst limiti 1 Temmuz itibariyle sona ermişti. Konutlardaki kira artışı oranının 2 Temmuz 2023’ten itibaren 1 yıl süreyle yüzde 25 olarak sürdürülmesi kararı da kabine toplantısının gündemine gelecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir