Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Scholz’a çok sert “İsveç” tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramın ilk günü telefon trafiğine devam ediyor. Erdoğan Almanya Başbakanı Scholz ile telefonda görüştü. İsveç'in NATO üyeliği konusu gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Scholz'la görüşmesinde İsveç'te PKK/PYD/YPG yanlılarının terör örgütlerine insan devşirme ve finans teminine devam etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramı Marmaris’te geçiriyor. Erdoğan burada mesaisine devam ediyor. Geçtiğimiz gün telefon trafiğine başlayan Erdoğan  bugün Almanya ve Ermenistan liderleriyle görüşmelerine devam etti. Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz telefonda görüşen Erdoğan, İsveç’in NATO üyeliği konusunu da ele aldı.

RUSYA’DAKİ SON GELİŞMELER ELE ALINDI

Görüşmede, ikili münasebetlerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler ele alındı ve bu alanlarda iş birliğinin artırılması gerekliliği vurgulandı. Rusya’da yaşanan son gelişmelerin ele alındığı görüşmede ayrıca İsveç’in NATO üyeliği konusu da gündeme geldi.

“KABUL EDİLEMEZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in terörle mücadele mevzuatındaki değişiklik başta olmak üzere doğru yönde adımlar atmakla birlikte İsveç’te PKK/PYD/YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler düzenlemeye, terör örgütlerine insan devşirmeye ve finans kaynağı teminine devam ettiklerini ve bu durumun da Türkiye açısından kabul edilemez olduğunu belirtti.

PAŞİNYAN İLE DE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Erdoğan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile de telefonda görüştü. Görüşmede Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türk Halkı’nın Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise Kurban Bayramı’nın başta bölgemiz olmak üzere, tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisini iletti. İkili ilişkilerin de ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanımız Erdoğan Türkiye ile Ermenistan arasında tam normalleşme hedefiyle başlatılan süreçte bugüne kadar güven artırıcı adımlar atıldığını ve önümüzdeki dönemde de bu sürecin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANI İLE BAYRAMLAŞTI

Erdoğan telefon trafiğine Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile devam etti. Görüşmede, liderler karşılıklı olarak bayramın Türk Dünyası ve İslam Âlemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundular. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ayrıca 9 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Şevket Mirziyoyev’e başarılar dileyerek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin 3’üncü Toplantısı’nı da bir an önce icra etmek istediklerini belirtti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir