CHP’de kazan kaynıyor! Canan Kaftancıoğlu’ndan İmamoğlu’na zehir zemberek sözler

CHP'de kazan kaynıyor. Seçim hezimeti sonrası değişim sözleriyle Kılıçdaroğlu'nu göndermek isteyen İmamoğlu'na Canan Kaftancıoğlu'ndan zehir zemberek sözler geldi. Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nu aşağılayarak, "Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan olmasaydı, çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamazdı" dedi.

featured

CHP’de seçim hezimeti sonrası kazan kaynıyor. Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere parti tabanı ve fondaş medyadan birçok isim Kemal Kılıçdaroğlu için “değişim” sözleri sarf ederken Kılıçdaroğlu bu seslere kulağını tıkayarak CHP Genel Başkanlığı için devam kararı almıştı. İmamoğlu ile aralarında soğuk rüzgarlar esen Kılıçdaroğlu’na bir destek Canan Kaftancıoğlu‘ndan geldi. Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkanlığı için düşünülen isimlerin başında gelen Ekrem İmamoğlu için zehir zemberek sözler sarf etti.

“KILIÇDAROĞLU İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR”

‘Değişim’ çıkışlarının Kılıçdaroğlu’nu itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu savunan Kaftancıoğlu, “Kemal Kılıçdaroğlu’na bugünlerde “gitmeli, bırakmalı” diye bence yakışmayacak bir şekilde itibarsızlaştırılıyor, bunun korkunç karşısında olduğumu bir kez daha söylemek isterim. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’ne Genel Başkan olduğunda parti sosyal demokrat bir parti, bir şekilde o günün siyasi gerçekliğidir vs. sebep önemli değil, toplumun bir alanına sıkıştırılmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte parti solun, sosyal demokrasinin bütün yelpazesine açılması için kararlı bir süreç yürüttü. Bu süreci yürütürken 12 yıl önce olduğu noktayla bugünkü noktaya baktığımda parti yeni siyasi aktörler kazanmaya başladı, toplumun daha geniş bir tabana yayıldı” ifadeleriyle desteğini bir kere daha açıkça ilan etti.

‘İMAMOĞLU PROFİLİNDE BİRİSİ İBB ADAYI OLAMAZDI’

Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan olmasa kendisinin İl Başkanlığı görevinde olmayacağı örneğini veren Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu’na şu sözlerle yüklendi:

“Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamazdı. O zaman da mesela “sağcıydı” derlerdi, eş dost, tanıdık, il başkanı, yakını kim ise getirir onu belediye başkan adayı yaparlardı.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir