Brezilya kalçası nedir? Brezilya kalçası nasıl olur?

"Son yılların en popüler uygulamalarından biri pop estetiği diğer adı ile Brezilya kalçası uygulaması. Peki nedir bu Brezilya kalçası uygulaması? Nasıl ve kimlere yapılır?

brazilya kalçasından ölenlerin sayısı

Mevsimin de etkisiyle son dönemin en fazla ilgi çeken estetik uygulamalarından birinin “Brezilya poposu estetiği” olduğunu söyleyen Estetik ve Plastik CerrahUzm. Dr. Ramazan Güler, kalkık ve şekilli kalçalar için en fazla önerilen yöntemin ise aquafilling olduğunu söyledi.

Dr. Güler’in verdiği bilgiye göre, yumuşak dokularla uyumlu doğal görünüm elde edilmesine de olanak sağlayan yöntem, sudan elde edilen jel yapısı ile lokal anestezi altında, şırınga ile enjekte edilen bir dolgu. İşlem sonrasında iz kalmaması, iyileşme süresinin kısa olması ve yer değiştirmemesi avantajları ile tercih ediliyor. 5 ila 8 yıl arasında kalıcılık sağlayan uygulama, kalça şekillendirmenin yanı sıra çarpık bacakların düzeltilmesi, meme büyütme, yüzde ya da vücudun diğer yumuşak dokularındaki asimetri düzeltmelerinde de sıklıkla kullanılıyor.

Brezilya kalçası ameliyatı

KALÇA ESTETİĞİ NEDİR? 

Kalça estetiği, Brezilya poposu veya ‘Brazillian butt lift’, popo germe ve büyütmenin yapılarak kalçaları ön plana çıkaran operasyonun adıdır. Bu operasyon ile kalçalar belirginleştirilir, yuvarlaklaştırılır ve dolgunlaştırılır.

Kalça estetiği yaptırmak isteyenlerin aynı zamanda basen, karın ve karın yanı yağların fazla ise, tek seansta hem yağlarından kurtulabilirler hem de bu yağların işlemden geçirilerek popoya enjeksiyonuyla arzu ettikleri göz alıcı kalçalara sahip olabilirler.

Ayrıca liposuction ile selülitlerden kurtulurken yağ greftlerinin kök hücrelerinden yararlanılarak cilt pürüzsüzlüğü de elde edilir.

Brezilya kalçası ameliyatının riskleri

KİMLER KALÇA ESTETİĞİ YAPTIRABİLİR? 

Küçük ya da düz popolu olup pantolon, etek ve elbise giydiklerinde vücut hatlarının ortaya çıkmamasından şikayetçi kadınlar.

Brezilya kalçası ameliyatı

KALÇA ESTETİĞİNİN TEKNİĞİ 

Kalça estetiğinin süresi ve tekniği, kişinin arzu ettiği kalçalara ve sahip olduğu kalça yapısına göre değişir.

Eğer kişinin kalçası küçükse ve kendi de zayıfsa, alınabilecek yağ greft miktarı yeterli gelmeyeceği için yağ enjeksiyonuyla protez kombine edilmelidir. Kişiden liposuction ile yeterli yağ grefti elde edilebilecekse, proteze ihtiyaç olmadan kalça estetiği tamamlanabilir. Teknik, hastanın muayene sonrası ve kişinin istekleri doğrultusunda hastayla beraber kararlaştırılabilir.

Ayrıca bu tekniklere kalçayı kaldırma veya germe gerekliliği varsa eklenebilir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir