AK Parti 3 büyükşehirde yoğun mesaide! Ankara için Süleyman Soylu iddiası

Yerel seçimler için hızla çalışmaya başlayan AK Parti özellikle 3 büyükşehirde kritik isimleri ön plana çıkarmayı düşünüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’in Ankara'dan aday olmak istediği iddia edildi.

featured

Yerel seçimlere 8 ay kala AK Parti hummalı bir hazırlık içerisinde. Birçok isim üzerinde çalışmalar devam ederken AK Parti’de“3 dönem kuralı” nedeniyle yeniden milletvekili olamayan pek çok ismin büyükşehir belediye başkanlıkları için aday olmak istediği konuşuluyor.

SÜLEYMAN SOYLU ANKARA’DAN ADAY OLMAK İSTİYOR

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un İstanbul, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin’in Ankara, genel başkan yardımcısı Hamza Dağ’ın İzmir’den “belediye başkan adayı olmak istediği” ileri sürülüyor.

AKP içinde Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olmak isteyenler arasında Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok gibi isimlerin de olduğuna işaret ediliyor.

AK PARTİ İZMİR’DE HANGİ İSMİ ADAY GÖSTERECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerde hedefinin “CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanlığı olduğunu” açıklamıştı. AKP, “CHP’nin kalesi” olarak da bilinen İzmir için bu kez “her kesimden oy alabilecek bir aday üzerinde çalıştığı” belirtilmişti. AKP’nin eski Türkiye İhracatçılar Meclisi başkanvekili ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’i “aday göstermek istediği” de iddia edilmişti. Ancak AKP’de “3 dönem kuralı” nedeniyle yeniden milletvekili olamayan genel başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın da “İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olmak istediği” ileri sürülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir