10 euro ile Almanya’da yapılan alışverişin videosu sosyal medyayı ikiye böldü: ‘Aynısı Türkiye’de de yapılır’

10 euro ile almanya'da yapılan alışverişin videosu sosyal medyada gündem oldu. Bir gurbetçinin Almanya’da 10 euroya yapıp paylaştığı video sosyal medyayı ikiye böldü.

featured

Almanya’da gurbetçi bir Türk, marketten 10 euro ile yaptığı alışverişin videosunu paylaştı.

Söz konusu gurbetçi, 1,19 euroya muz, 2,09 euroya yumurta, 29 cente çikolatalı puding, 1,89 euroya parmak patates, 1,49 euroya tavut nuggets, 99 cente patates cipsi, 1,19 euroya fındıklı çikolata, 99 cente Haribo jelibon aldı.

Almanya’da 200 euroya satılan BMW sosyal medyada tartışma yarattı

Söz konusu video sosyal medyada yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. 10 euronun 180 TL’den fazla olduğunu söyleyen kullanıcılar, aynı ürünleri Türkiye’den de alabileceğini söyledi.

Bazıları ise birim olarak hesaplanması gerektiğini ve 10 euronun 10 TL olarak düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

İşte 10 Euro ile Almanya’da yapılan alışverişin videosuna gelen yorumlardan bazıları:

bir gurbetçi almanya’da 10 euro ile market alışverişi yapıyor. 10 euro’yu ise sadece 1 saat çalışarak kazanıyor. “markette raflar boş olduğu iddia edilen ülkede”, 1 saat çalışarak kazanılan parayla bakınız neler alınabiliyor; kaynak peki türkiye’de bir asgari ücretli bu sepeti doldurabilmek için ne kadar çalışmak zorunda? tam bir gün! siz daha avrupa sefalet çekiyor zannetmeye devam ediniz… asıl sefaleti siz yaşıyorsunuz! alamadıktan sonra, süpermarketlerin rafları dolu olsa ne olur, olmasa ne olur

yeter be kardeşim bi bitmediniz he

almanya sanayilesmis bir ulkedir. turkiyedeki refah seviyesini ve alim gucunu almanyayla kiyaslayip durmak neden? dedirten kiyaslama.

ne var lan bakıp mutlu oluyoruz işte. darısı başımıza. çok çalışmanın ve sanayileşmenin. hatta marka haline gelmenin güzel sebepleridir.

burada neden alışveriş bedellerinin kıyaslanıp o kadar analiz edildiğini anlamadım; türkiye’deki muadiline de 188 tl denmiş, e o da 10 euro zaten. yani “fiyatlar almanya ile aynı ama türkiye’de insanlar almanya’daki kadar kazanmıyorlar” demek yeterliydi; analize gerek yok 🙂 ülke fakir işte. ayrıca 10 euro ile falan sanki çok fazla şey alınabiliyor gibi gösteriliyor algı kasmak için ama alınan şeyler en ucuz ve kalitesiz, çoğu da sağlıksız ıvır zıvır ürünler. o tavukları ve patatesleri yemeye çekinir çoğu alman; kimbilir içinde neler var. yani türkiye’de artık 188 tl’nin bir değeri olmadığı gibi, orada da 10 euro’nun yok.

10 euronun da, almanya’nın da, yapılan alışverişin de, videosunun da amk. tamam çok zenginlik ve refah içindesiniz ve biz burda sefil haldeyiz anladık, yüzümüze vurup durmayın. bu arada hani almanya’da raflar boştu lan.

10 euro’ya burda da aynısını alabiliriz büyük ihtimalle (10 euro 180tl 2022 eylül ayı itibariyle). asıl video 10tl ile avrupa’da alabileceklerimizle alakalı olmalı. aksi hâlde bu davar sürüsünün aklı almıyor arkadaş.

alınan şeylerin genelde aburcubur ve paket gıdalar oluşu beni rahatsız etti. ulan o kadar euro ile para kazanıyorsun 10 değil de 20-30 euro ver de taze sebze vs. de al. sağlıklı beslen.

bir de schloss isimli netto private label biranın olmadığı liste liste değildir. madem ölcülük yapılıyor, bu biranın da sepette olması lazım. 18 tanesi 7,02€. araya bir iki kutu bira da sıkıştırsaydı iyi olurdu, çikolata ya da haribo’dan birini almasaydı da olurdu.

raflar boş olmadığı için inanmadığım video

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir