430 Euro için 13 yaşında ölümü beklemek! ‘Oğlum Beytullah Gül’de beyin tümörü çıktı’ diyen Ünal Gül dolandırıcı mı?

430 Euro için 13 yaşında ölümü bekleyen oğlu Beytullah Gül için yardım talebinde bulunan Ünal Gül, ‘’Kızım Duygu Gül’ü de beyin tümörü nedeniyle kaybettim. Oğlumu da kaybetmek istemiyorum.’’ dedi. Öte yandan Gül'ün daha önce de kızı için para topladığı ancak durumun çok farklı olduğu ortaya çıktı. 2018'de yapılan bir habere göre Gül dolandırıcı...

featured

Beyin tümörü hastalığı sebebiyle kızı Duygu Gül’ü kaybeden Ünal Gül, aynı teşhisin konulduğu oğlu Beytullah Gül için yardım elinin uzanmasını bekliyor.

Kastamonu Taşköprü’de yaşayan Ünal Gül, 10 ay önce beyin tümörü hastalığı nedeniyle 20 yaşındaki kızı Duygu Gül’ü kaybetti. 13 yaşındaki oğlu Beytullah Gül’e de aynı teşhis konan Gül, oğlunun da kızıyla aynı kaderi paylaşmaması için yardım elinin uzanmasını bekliyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Gül, Ankara Şehir Hastanesi’nde ameliyat edilen Beytullah’ın sağlığına kavuşabilmesi için yurt dışında satılan iğneyi olması gerektiğini söyledi. Sarımsak işçisi olarak çalışan Gül’ün Bağ-Kur borcu olduğu için oğluna gerekli olan 430 Avroluk ilacı SGK karşılamadı.

Kızı gibi oğlunu da kaybetmek istemediğini söyleyen baba Gül, “İlaç Türkiye’de bulunmuyor ve yurtdışından gelmesi gerekiyor. Oğlum giderek gözümün önünde eriyor, tek dileğim onun yaşama tutunabilmesi. Kızımın ardından oğlumu da kaybetmek istemiyorum. İlacı alabilecek hiçbir gücümüz yok, çaresiz kaldım” ifadelerini kullandı.

ÜNAL GÜL DOLANDIRICI MI?

Mart 2018’de, ”Sahte hasta vicdanları dolandırdı!” başlıklı haberde Gül’ün yalan söylediği ve hemen hemen her sene bu yöntemle binlerce lira para topladığı öne sürüldü.

İşte Ünal Gül’le ilgili çıkan o haberin ayrıntıları:

‘Sahte hasta’ yalan haberlerle hayırsever vatandaşları on binlerce lira dolandırdı. Sağlık Bakanlığı sahte hasta ile ilgili hukuki işlem başlattı. Son yıllarda gündeme gelen sahte doktor olaylarının ardından sahte hasta hikayesi ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti.

Antalya’da bir vatandaş kurgu aile hikayesiyle 2 yıl içinde 4 kez haber ajansları ve gazetelere çıkarak hayırseverlerden yardım istedi. Kendi beyanına göre 37 yaşındaki Ünal Gül, 1999 Marmara Depremi’nde evinin yıkıldığını, bir çocuğunun enkaz altında kaldığını, daha sonra bir çocuğunun trafik kazasında öldüğünü, küçük kızının ise beyninde çıkan tümör çıktığını belirtti.

Kızının tümör tedavisi için yurtdışından tanesi bin liraya getirilen ve ayda iki kez yapılması gereken ilaç için yardıma ihtiyaç duyduğunu söyleyen Ünal Gül, bu haberlerle hayırseverlerden para topladı.

HER SENE AYNI HİKAYE

Aynı yöntemi daha sonra Manisa’da devam ettiren Ünal Gül, bu kez de dağlarda salep otu toplayarak yaşamını geçirdiğini, eşinin kanser olduğunu, kızının tümör tedavisi için ihtiyaç duyduğu ilaçları devletin ödemediği ve yurt dışından getirilmesi için hayırseverlerden yardım istedi. Ünal Gün, en son İstanbul’daki gazetelerin muhabirlerini arayarak benzer hikaye ile haber yaptırarak hayırseverlerden yardım istedi.

HASTA KAYDI ÇIKMADI

Sağlık Bakanlığı, geçen yıl çıkan gazete haberlerinden sonra Ünal Gül’e ulaşmaya çalışmış ancak Sağlık Bakanlığı’ndan arandığını öğrenince numarasını değiştirerek kayıplara karışmıştı. Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde tüm hastanelerde yaptığı incelemede böyle bir hasta kaydı olmadığını, ismini verdiği kızının hiçbir hastalık kaydının olmadığını tespit etti. Ünal Gül’ün ilgili haberlere devam etmesi üzerine Sağlık Bakanlığı, hukuk müşavirliği aracılığıyla adli süreci başlattı.

BAKANLIK ‘HASTA TEYİT’ HATTI KURDU

Sağlık Bakanlığı, sahte hasta haberlerine karşı basın mensuplarının hasta kayıt doğrulama hattını kurdu. Gazeteciler, herhangi bir hasta ile ilgili haber yapmadan önce söz konusu hasta isim ve hastalık raporlarının doğruluğunu teyit edebilecekler.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir