Sevgilisi Zeynep Şenpınar’ı 37 bıçak darbesiyle öldüren cani boksör Selim Ahmet Kemaloğlu için flaş karar

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Muğla'da boksör sevgilisi tarafından 37 bıçak darbesiyle öldürülen Zeynep Şenpınar dosyasıyla ilgili kararını verdi. Daire heyeti, boksör olan sanık Selim Ahmet Kemaloğlu'na, "kasten öldürme" suçundan verilen "müebbet" hapis cezasını onadı.

featured

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Zeynep Şenpınar, 2020’de boksör erkek arkadaşı Selim Ahmet Kemaloğlu’nun Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi’ndeki evine gitti. İkili arasında tartışma yaşanırken, Kemaloğlu Şenpınar’ı dövdü.

37 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRDÜ

Daha sonra mutfağa giderek eline ekmek bıçağı alan Kemaloğlu, genç kızı 37 defa bıçakladı. Olayın ardından kendisini de bıçaklayan cani Kemaloğlu, sağlık ekiplerini aradı.

Yapılan ihbarın ardından olay yerine gelen ekipler, Zeynep Şenpınar’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis gözetiminde hastaneye kaldırılan Kemaloğlu ise, tedavisinin ardından tutuklandı.

Yaşanan olayla ilgili olarak Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, “Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Mahkeme heyeti, Zeynep Şenpınar’ın katili Kemaloğlu’na “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verilmesine hükmetti.

Sabah’taki habere göre bunun üzerine, yerel mahkemenin kararıyla ilgili olarak itirazda bulunuldu ve dosya İzmir Bölge Adli Mahkemesi 1. Ceza Dairesine gitti. İstinaf Mahkemesi, yapılan itirazı reddederek verilen kararı hukuka uygun buldu.

YARGITAY İTİRAZLARI REDDEDEREK HÜKMÜ ONADI

İstinafın kararı sonrasında temyiz isteminde bulunuldu ve dosya Yargıtay 1. Ceza Dairesine geldi. Daire heyeti dosyayla ilgili olarak temyiz incelemesini tamamladı.

Heyet, sanığın cezai ehliyetine ilişkin alınan raporun yetersiz ve usulüne uygun olmadığına ve sanık hakkında söz konusu eylemin canavarca hisle, eziyet çektirerek ve beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlenmesi nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından hüküm kurulması gerektiğine yönelik itirazları reddetti.

Daire heyeti, Zeynep Şenpınar’ın katili Selim Ahmet Kemaloğlu’na “kasten öldürme” suçundan verilen müebbet hapis cezasını onadı.

“AHMET İLE NET BİR ŞEKİLDE BİTTİ”

2020’de yaşanan olay sonrasında polis ekipleri tarafından yapılan incelemede Zeynep Şenpınar’ın bir arkadaşına, “Ahmet ile net bir şekilde bitti. Bir aydır hiçbir şekilde birbirimizle alakamız yok. Ben sadece aşırı alışkanlığın verdiği üzüntüyü yaşıyorum. Şarttı belki de” ifadelerini kullanarak mesaj attığı ortaya çıkmıştı.

“İKİ CANA KIYDINIZ GÖZÜNÜZ AYDIN”

Ayrıca, cinayetin hemen ardından cani Selim Ahmet Kemaloğlu’nun ise kendisine ait sosyal medya hesabından, “İki cana kıydınız, gözünüz aydın” ifadeleriyle bir paylaşım yaptığı tespit edilmişti.

Muğla’da Zeynep Şenpınar’ı 37 yerinden bıçaklayarak katleden boksör Selim Ahmet Kemaloğlu’na müebbet hapis cezası!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir