Yunanistan kendi insanlık dışı muamelesini Türkiye’ye yıkmaya çalıştı

Göçmenlere karşı sınırında işkence, darp, soygun ve cinayet görüntüleriyle Avrupa’nın bile tepkisini çekmeye başlayan Yunanistan, sonunda bunu da yaptı. Askeri araçla sınıra getirdikleri ve paralarını gasp ederek Türkiye tarafına ittikleri göçmenleri, ‘’Türk askeri getirmiş’’ gibi gösteren Yunan medyası, büyük bir skandala imza attı.

featured

Bugüne kadar Ege Denizinde binlerce göçmeni öldüren Yunanistan, sınırlarında yakaladığı göçmenlere de insanlık dışı muamelesini sürdürüyor. Göçmenleri kadın ve çocuk demeden darp eden, günlerce aç ve susuz bırakan ve ölme noktasına geldikleri zaman askeri araçlara doldurup Türkiye sınırına getiren Yunanistan, parasını gasp ettiği göçmenleri Türkiye sınırına itiyor.

Yunanistan’ın göçmenlere karşı insanlık dışı tutumu, Avrupa Birliği ülkelerini de rahatsız etmeye başlamış ve Yunanistan’a peş peşe uyarılar yapılmıştı.

Yunanistan’ın insanlık dışı yaklaşımı BM raporunda! Teker teker anlattılar

YUNAN MEDYASINDAN SKANDAL VİDEO

Yunan medyasında bu sabah yayınlanan bir videoda Türk askerlerinin askeri araca doldurduğu göçmenleri Yunanistan sınırına ittiği iddia edildi.

Türk askerini göçmenlerin parasını alıp Yunan sınırına göndermekle itham eden Yunan medyası, büyük bir yalan ile Yunanistan’ın pisliklerini örtmeye çalıştı.

GÖRÜNÜTLER YUNAN ASKERİNE AİT

Uluslararası basın kuruluşları tarafından da sıkça yayınlanan görüntülerde Yunan askerlerinin işkence ettikten sonra paralarını gasp ettikleri göçmenleri Türkiye sınırına ittikleri görülmüştü.

En son geçtiğimiz aylarda 22 düzensiz göçmeni Türkiye sınırında ölüme terk eden Yunanistan, düzensiz göçmenlerin cesetlerinin ortaya çıkmasıyla uluslararası kamuoyunda zor duruma düşmüştü.

Yunanistan’dan dünyayı ayağa kaldıracak katliam! Soydukları ve dövdükleri 12 düzensiz göçmen donarak can verdi…

YUNAN YALANINA FETÖ DESTEĞİ

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin ardından Türkiye’den kaçmak için Yunanistan sınırını kullanan FETÖ’cüler, Yunanistan’ı öve öve bitiremiyor. Binlerce göçmenin katili olan Yunan askerini aklamaya çalışan Yunan medyasına en büyük destek firari FETÖ’cülerden geldi.

Yunan medyası tarafından servis edilen skandal videoyu paylaşan firari FETÖ’cü Mehmet Ali Uludağ, Türk askerine iftira atan Yunanistan’a destek verdi.

YUNAN POLİSİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Binlerce mazlumun katili olan Yunan polisini yere göğe sığdıramayan Uludağ, savaştan kaçan göçmenleri öldüren ama vatan haini FETÖ’cülere yol veren Yunan polisine teşekkür etmişti.

EDİRNE VALİLİĞİNDEN FLAŞ AÇIKLAMA

Edirne Valiliği, Yunan medyasında Türkiye- Yunanistan hudut hattında çekildiği iddia edilen göçmenlerin geçişine ilişkin görüntü ve haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, Yunanistan medyasında ve bazı sosyal medya hesaplarında yer alan, hangi zamanda ve nerede çekildiği belli olmayan düzensiz göçmen geçişine dair görüntülerin Türkiye- Yunanistan hudut hattına ait olduğu iddiaları üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına açıklamanın yapılması zorunluluğu doğduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Göçmenlere karşı takınmış olduğu insanlık ve hukuk dışı tutum defalarca tespit edilmiş, kayıt altına alınmış ve zorla geri gönderilen göçmenlerin mülakatlarına yansımış olan Yunanistan’ın uluslararası kamuoyunu yanıltabilmek adına FETÖ’cü hesaplardan yapılan alçakça ve gerçekle örtüşmeyen paylaşımlara itibar ettiğini üzülerek takip etmekteyiz.

Bahse konu paylaşımlarda yer ve tarih bilgisi verilmediği gibi bölgedeki gözetleme sistemlerine ait kayıtların incelenmesi de dahil olmak üzere yapılan çok yönlü araştırmalarda iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır.

Ayrıca Yunanistan sınırında görev yapan Hudut Birliklerimizin envanterinde görüntülerde yer alan kamyonet tipi bir askeri araç da bulunmamaktadır. Hudut Birliklerimiz, kolluk kuvvetlerimiz ve Göç İdaresi Müdürlüğümüz tarafından sınırlarımızda düzensiz göçle mücadele konusunda gerekli tedbirler uluslararası hukuk normlarına uygun olarak titizlikle alınmaktadır.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir