Kemal Kılıçdaroğlu elektrik zammı geri alınmazsa ikinci eylemini gerçekleştirecek! “Dağa mı çıkar, TBMM önünde mi soyunur” tartışması…

Twitter hesabından video paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu, artık elektrik faturası ödemeyeceğini söyledi. Hükümete seslenen Kılıçdaroğlu, zamlar geri alınmazsa sıradaki eylemini gerçekleştireceğini açıkladı.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı videoda zamlar geri çekilene kadar elektrik faturası ödemeyeceğini söylemişti.

HDP’nin çağrısı üzerine ‘sivil itaatsizlik’ girişimi başlatarak halkı da isyana davet eden Kılıçdaroğlu, bu akşam da zamlar geri alınmazsa ikinci eylemini gerçekleştireceğini açıkladı.

TALİMATLAR KANDİL’DEN

Terör üssü Kandil’den gelen talimatlar doğrultusunda HDP Genel Merkezi tarafından örgütlere giden bir yazıda faturalar bahane edilerek sivil itaatsizlik başlatılması istenmişti.

HDP’den önce faaliyete geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam yaptığı isyan çağrısından önce de Selahattin Demirtaş’ın isteği üzerine Mersin’de miting yapmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun isyan çağrısına HDP’den destek: “Biz de elektrik faturası ödemeyeceğiz”

SIRADAKİ ADIM DAĞA ÇIKMAK MI?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, “Kemal Kılıçdaroğlu karanlıkta kalmayı göze almıştır. 2 Kasım’da, Abant’ta ne uyarı yaptıysa, ne söz verdiyse arkasında durmaktadır. Bir kurumsal karar almamış, aldırmamıştır. Kişisel protestosudur, Adalet Yürüyüşü gibi tek başına başlamıştır.” sözlerini retweet yapan Kılıçdaroğlu, “Bu konuda uyarımı aylar önce yapmıştım. Bu konuyla ilgili ilk adımımdır. Bu hatadan ivedilikle dönülsün. Dönülmez ise diğer adımları da atacağım!” dedi.

Sosyal medyada pek çok kullanıcı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şuradaki eylem planıyla ilgili tahminlerini açıkladı:

  • Bence yakında silahı kuşanır Dersim dağlarına çıkar

  • TBMM önünde soyunma eylemine ne dersin?

  • Adalet yürüyüşü yap Kemal; bu defa Edirne’den Endonezya’ya kadar yürü, arkandayız

 

https://twitter.com/takran_aye/status/1491876062317486083?s=20&t=MJrEsvApXx1BPaSgYEO7WA

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir