Ukraynalı kadının Türkiye yorumu: ‘İstanbul’un bazı gettolaşmış bölgeleri var Somali gibi’

İstanbul'da yaşayan Ukraynalı kadının Türkiye yorumu sosyal medyada gündem oldu. Genç kadın, ‘’İstanbul'un bazı gettolaşmış bölgeleri var Somali gibi’’ dedi.

featured

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat’ta başlayan savaş devam ederken, Türkiye’de yaşayan Ukraynalı kadının açıklamaları gündem oldu.

Sosyal medya hesabından video paylaşan Ukraynalı kadın, “Çok komik bir şey duydum. Bir kadın ‘Ukrayna çok fakir bir ülke’ diyor. ‘Pardon’ dedim. Örneğin İstanbul‘un bazı gettolaşmış bölgeleri var Somali gibi… Ayrıca bal kaymağı sadece siz yemiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Ukraynalı kadının açıklamaları kısa sürede on binlerce kez izlendi, binlerce paylaşım aldı.

İşte o video:

TÜRKİYE’DE 50 BİN UKRAYNALI YAŞIYOR

Ukrayna Büyükelçisi Vasly Bodnar, savaş nedeniyle Yaklaşık 150 bin Ukrayna vatandaşının Türkiye’ye geldiğini, bir kısmının geri döndüğünü açıklamıştı.

Bodnar, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada “Türkiye’de gerçekten güvenli bir sığınak gerçek bir yer bulmuşlar. Şu an itibarıyla Türkiye’de yaklaşık olarak 50 bin Ukrayna vatandaşı bulunuyor” demişti.

EN ÇOK KONUT SATIŞINDA DÖRDÖNCÜ SIRADA

Yabancılara yapılan konut satışları 2022 Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26,9 artarak 55 bin 21 oldu.

Ekim ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye’den 2 bin 23 konut satın aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 498 konut ile İran, 310 konut ile Irak ve 216 konut ile Ukrayna vatandaşları izledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir