Trendyol’da rezalet! Müşteriye küfreden satıcıyı korudular

Sosyal medyada bir kullanıcı, ‘’Trendyol'da küfürlü satıcının korunması rezaleti’’ başlığıyla yaşadığı bir olayı paylaştı. Trendyol üyesi bir restorandan kokoreç söyleyen kullanıcı, geç gelen siparişinin ardından satıcıya ulaştı. Ancak aldığı küfür ve tehdit karşısında şoke oldu.

featured

Trendyol’dan kokoreç siparişi veren bir kullanıcı, ilgili restoranın küfür ve tehdidiyle şoke oldu. Normal şartlarda 25-30 dakika olan teslimat süresi dolunca internetten firmaya ulaşan kullanıcı, siparişi ile ilgili bilgi almak istedi.

Telefonda konuştuğu kişinin hoş olmayan bir tavırla, “Trendyol kuryesi gelmedi ben napiyim ya” dediğini iddia eden müşteri, karşısındaki kişiye düzgün konuşması gerektiği yönünde uyarılarda bulundu.

Telefondaki kişinin kendisine, “Kurye geldi şimdi bak siparişinle birlikte ben de gelirim ha” cevabını verdiğini ileri süren kullanıcı, ‘’Bunun üzerine kendisinden hiçbir şey istemediğimi, siparişi iptal etmesini söyleyip kapattım. kapatırken “a…. k….” diyerek küfür ediyordu.’’ dedi.

Trendyol’da 87 bin TL’ye satılan klozet gündem oldu

Trendyol’dan siparişini iptal ettiğini söyleyen müşteri, para iadesi alamadığını öne sürdü.

İşte sosyal medyada ‘’Trendyol’da küfürlü satıcının korunması rezaleti’’ paylaşılan olayla ilgili yaşananlar;

Bugün saat 12’ye doğru ismini vermeyeceğim bir kokoreççiden 3 kişilik kokoreç söyledim (160 lira). Normalde getirmesi 25-30 dakika yazmasına rağmen 30 dakik sonunda hala sipariş hazırlanıyor olarak görünüyordu.

Google’dan bu satıcıyı buldum ve aradım, “Trendyol kuryesi gelmedi ben napiyim ya” gibi nahoş bir tavırla cevap verdi. Düzgün bir tavır takınmasını rica ettim, “Kurye geldi şimdi bak siparişinle birlikte ben de gelirim ha” dedi (alenen tehdit).

Bunun üzerine kendisinden hiçbir şey istemediğimi, siparişi iptal etmesini söyleyip kapattım. kapatırken “a…. k….” diyerek küfür ediyordu.

Sonra Trendyol’dan yardıma ulaştım ve durumu izah ettim, sipariş iptali ve para iadesi istedim. Siparişi iptal ettiler. Yaklaşık 15 dakika sonra gelen maille para iadesini reddettiklerini öğrendim (yemek kişiye özel sayılıyormuş. Yarım ekmek kokoreçin neresi özelse artık?).

Tekrar Trendyol yardıma bağlandım, sizin isteğinizle iptal olduğu için para iadesi yapamıyoruz dediler. İyi de bu bilgi bana verilmedi diyorum, derdimi anlatamıyorum.

Üst mercii falan yok mu derdimi anlatabileceğim diyorum, yok diyor.

Özetle gecenin köründe 160 liralık kokoreç yerine 160 liralık küfür yedik ve Trendyol da bu satıcıyı bize karşı korumuş oldu.

Ben böyle rezillik görmedim yemin ederim.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir