Tekirdağ’da satılık arsalara talep artıyor

İstanbul'a yakınlığıyla ve doğal güzellikleri ile tatilcilerin gözdesi olan Tekirdağ'da satılık arsa ilanlarında talep doğrultusunda artış yaşanıyor. Peki Tekirdağ'da satılık arsa ve tarla alırken nelere dikkat edilmeli? Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde satılık arsa ilanlarını en güncel nasıl bulabilirsiniz?

featured

Tekirdağ satılık tarla ilanları arama motorlarında ve emlak platformlarında bu aralar sıkça aranıyor. Geleceğe yönelik yatırım yapmak isteyenler Tekirdağ’da özellikle Çorlu, Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerinde satılık tarla ilanlarına bu aralar yoğunlaşıyor.

Özellikle Tekirdağ’da satılık tarla ve arsa alanların aklındaki en önemli soru prefabrik ev yapılıp yapılmayacağıdır.

Prefabrik evlerin yapımı tıpkı diğer betonarme yapıların tabi olduğu kurallara tabidir. Bundan dolayı da imarsız arsaya prefabrik ev yapılabilmesi için gerekli olan bazı şartlar bulunur. Peki “İmarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? İmarsız arsaya prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir?”

İşte cevaplar…

İMARSIZ ARSAYA PREFABRİK EV YAPILIR MI?

Tarlaya prefabrik ev yapılabilir mi sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Arsa alarak prefabrik ev yapmak isteyenlerin sayısında ciddi bir artış yaşanmaktadır. Özellikle kırsal bölgelerde doğayla iç içe bir yaşam sürmek isteyenler prefabrik yapılarda yaşamayı tercih ediyorlar.

Belediyeler arsalara prefabrik ev yaptırma konusunda bazı kısıtlamalar getirmektedirler. Dolayısıyla her arsaya prefabrik ev yaptırmak mümkün değildir. İmarlı arsalara prefabrik ev yapılabilmektedir. Prefabrik ev yaptırmak amaçlı arsa satın alıyorsanız arsanın imar durumunu bilmeniz önem arz ediyor. İmarı olmayan arsalar üzerine prefabrik ev yapma şartlarını sağlayamazsanız kurduğunuz hayaller suya düşebilir.

İmarsız arsada prefabrik yapı için ruhsat işlemleri vardır.  Örnek verilir ise, 250 metrekareye varan ölçüde bir prefabrik konut için izin almak istiyor iseniz, ilk önce mevzuatı bilmeniz gerekir. Prefabrik yapıların inşası İmar Kanunu’nun 20. maddesinde yer alan hükümlere bağlıdır. Bu yapılar standart inşaatlar ile aynı şekilde değerlendirilir; boyut, taşınabilirlik, temelsizlik ve inşa tekniklerinden dolayı istisna olarak görülmez. Dolayısıyla prefabrik ve standart inşaat arasında herhangi bir ayrım gözetilmeden aynı kanun hükümleri yerine getirilir. Görüldüğü üzere yapılarda ekstra bir ayrıcalık söz konusu değildir ve izin alınması gerekmektedir.  Arsa ve planlanan yapının türüne göre gerekli belgelerde değişiklik gösterebilir. Gerekli belge ve bilgi için her daim belediyeler ile iş birliği içinde olunması gerekir.

Yapı ruhsatı alınmadan inşaata başlama gibi bir düşünceniz varsa cezai işleme tabi tutulacağınızı unutmamalısınız.

PREFABRİK EV İÇİN ARSA SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?

Prefabrik yapılar için, imarlı arsalar, üzerine farklı türde bina inşa edilmesine izin verir. İzinler; konut, ticaret ve turizm imarı gibi farklı cinslere sahiptir. İnşa edilmesi istenen yapı türüne göre izinler arasında değişime gitme durumu da vardır.

İmarsız arsalar ekip biçmeye uygun olan toprak parçaları olmaktadır. Tarım faaliyetlerini korumak için de üzerinde yapılaşmaya, belirli şartlar sağlandığı zaman yüzde 5 oranında izin verilir.

TEKİRDAĞ EN GÜNCEL SATILIK ARSA İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir