Süper Ay ne zaman? Süper Ay nedir, etkileri?

Bu yıl süper Ay 1 Ağustos akşamı görüntülenecek. Dünya'ya normalden daha yakın, 360.000 km uzaklıkta olacak. Süper Ay akşam saatlerinde etkisini göstermeye başlayacak. Peki Süper ay ne zaman? Süper ay nedir, etkileri nelerdir? İşte detaylar...

featured

Dolunay veya Yeni Ay, Ay’ın Dünya’ya en yakın yaklaşımı olan yerberi yakınında meydana geldiğinde buna genellikle Süper Ay denir. Dünya’ya çok yakın olduğu için Süper Ay, Mikro Dolunay’dan yaklaşık %30 ve ortalama Dolunay’dan yaklaşık %16 daha parlak görünür. Peki Süper Ay ne zaman? Süper Ay nedir, etkileri?

SÜPER AY NE ZAMAN?

Hürriyet’in aktardığı habere göre, Süper Ay 2023 ilki 1 Ağustos’ta gerçekleşecek. Bu yılın ikinci Süper Ay’ı ise 31 Ağustos’ta gözlemlenecek. 2023’ün ikinci ve son süper ayı 31 Ağustos 2023’te gerçekleşecek. Aynı ayda yaşanan ikinci süper Ay olması nedeniyle “süper mavi Ay” adını alacak.

SÜPER AY NEDİR?

Süper ay Ay’ın yörüngesi Dünya’ya en yakın konumda olduğunda (Yerberi), aynı zamanda ay dolunay evresindeyken oluşur.

Ay, Dünya’nın yörüngesinde dolaşırken onu Dünya’ya yaklaştıran ve uzaklaştıran eliptik bir yörünge ve oval şekle sahiptir. Bu elipsteki en uzak nokta yeröte olarak adlandırılır ve Dünya’dan ortalama olarak yaklaşık 405.500 kilometre (253.000 mil) uzaklıktadır. En yakın noktası, Dünya’dan ortalama 363.300 kilometre (226.000 mil) uzaklıkta olan yerberi’dir.

SÜPER AY’IN BURÇLARA ETKİLERİ

Uzman Astrolog Aygül Aydın ‘Süper Ay’ etkilerini aktardı:

Kova dolunayı, bizlere kendi yolumuzu belirlemek ve hayatımızdaki gereksiz negatif enerjilere takılmadan ilerlemek için önemli bir fırsat sunuyor. Aptalların, eleştirilerin ve olumsuz düşüncelerin etkisine izin vermeden, kendi değerlerimizi ve hedeflerimizi net bir şekilde görebiliriz.

Bu dolunay dönemi, içsel gücümüzü hatırlamamızı ve kendi doğrularımızı cesurca ifade etmemizi sağlayacak. Başkalarının düşünceleri veya beklentileri bizi yönlendirmeyecek, çünkü artık kendi yönümüzü belirlemeye kararlıyız. Özgürlüğümüzü koruyacak ve hayatın akışına kendimizi bırakarak daha güçlü bir yaşam sürme şansını elde edeceğiz.

Bu dolunay döneminde, içimizde yanan ateşi besleyelim ve yıldızlarla dolu bir gelecek için adımlarımızı atmaya devam edelim. Kendi yolumuzda yürüyerek, hayatımızı daha güçlü, anlamlı ve sevgi dolu bir şekilde yaşayalım.

Tüm zodyak burçlarına sesleniyoruz! İşte şu anda nasıl hissettiğiniz ve bundan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi konuşuyoruz. Kova dolunayı için buraya toparlanın.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir