Süleyman Çakır’ın ölüm sahnesi! Cerrahpaşalı Halit Twitter’da gündem oldu!

2003’te yayın hayatına başlayan Kurtlar Vadisi’nin simge isimlerinden olan Oktay Kaynarca’nın hayat verdiği Süleyman Çakır’ın ölüm sahnesi, her yıl 8 Nisan’da hatırlanır. Testere Necmi’den aldığı emirle Çakır’a pusu kuran Cerrahpaşalı Halit, dizide can düşmanına defalarca ateş ediyor.

Kurtlar Vadisi’nde İstemi Betil’in hayat verdiği Laz Ziya’nın kızı Meral Yılmaz’ı oynayan Müge Ulusoy, dizide Cerrahpaşalı Halit tarafından bağlanılarak boş bir eve götürülüyor. Testere Necmi’nin oyununa gelen Süleyman Çakır ise Meral ve düşmanı Cerrahpaşalı Halit’in olduğu eve gidiyor.

SÜLEYMAN ÇAKIR’IN VURULDUĞU SAHNE GÜNDEM OLDU!

Meral’i karşısında gören Çakır, ne yapacağını şaşırmışken, karanlıkta gizlenen Cerrahpaşalı Halit ise elindeki tabancayla can düşmanına defalarca ateş ediyor.

Dizide Necati Şaşmaz’ın canlandırdığı Polat Alemdar ise Süleyman Çakır’ın vurulduğu yere giderek, kan revan içinde kalan can dostunu hastaneye yetiştirmeye çalışıyor.

Yoğun bakıma kaldırılan Süleyman Çakır’a adeta bir doktor ordusu müdahale ediyor. Fakat ne yazık ki Süleyman Çakır kurtarılamayarak, hayata yani diziye veda ediyor.

Çakır’ın ölümünün ardından Polat Alemdar, Memati Baş ve Abdülhey Çoban, dizideki 6 babayı teker teker öldürerek, Testere Necmi’nin karşısına çıkıyor.

Polat Alemdar, ’’Kürt Bedo, öldü. Freud Fethi, öldü. Faris Sarıyayla, öldü. Üstün Kısa, öldü. Demir Görkemli, öldü. Cerrahpaşalı Halit, öldü. Süleyman Çakır, öldü. İşte ben, Polat Alemdar. Karşındayım.” sözleriyle Testere’ye racon keserek, Rus ruleti adı verilen oyunu oynuyor ve sonrasında kalkıp gidiyor.

SÜLEYMAN ÇAKIR VE CERRAHPAŞALI HALİT NEDEN DÜŞMAN OLDU?

İstanbul’un Sefiri olan Çakır, tüm babaları mekanına çağırarak, biat etmelerini ister. Cerrahpaşalılar ise Çakır’ın sefirliğini tanımaz. Halit, kardeşi  Metin’i Çakır’ın mekanına, düzenlediği toplantıya gönderir. Metin ise Çakır’a biat etmek yerine, ortamı bozmaya, saygısızlık yapmaya kalkar. Polat da uyması gereken kuralları Metin’e sayar. Cerrahpaşalı Metin’in, ”Siz racon mu kesiyorsunuz.” sözünün ardından masadan kalkan Polat, ”Racon değil, kafa kesiyoruz” diyerek, Metin’in kafasını keser ve herkesi Çakır’a biat etmeye davet eder. Bu olayın ardından her iki taraf da birbirine düşman olur ve kan dökülmeye başlar…

GIYABİ CENAZE NAMAZI DÜZENLENDİ, HELVA DAĞITILDI

Kurtlar Vadisi dizisi, Türk televizyon tarihine geçmiş önemli yapımlardandır. Dizide 8 Nisan’da hayatını kaybeden Süleyman Çakır’ın vefatı dizi hayranlarını kahretti. O dönem Çakır’ın ölümü nedeniyle gıyabi cenaze namazları düzenlendi, helvalar dağıtıldı, resmen ağıtlar yakıldı.

Dizide Süleyman Çakır’ı öldüren Cerrahpaşalı Halit yani Mehmet Özcan Varaylı ise o dönem sokakta yürüyemez hâle geldiğini ve herkesin kendisine, ‘’Halit, Çakır’ı neden öldürdün?’’ diyerek sitem ettiğini söyledi.

TWİTTER’DA YİNE GÜNDEM OLDU

Süleyman Çakır ve Cerrahpaşalı Halit etiketleri, Twitter’da gündem oldu. Konuyla ilgili onlarca tweet atıldı.

İşte o tweetlerden bazıları…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir