Meral Akşener bunu da sindirecek! CHP’li Sezgin Tanrıkulu’dan Ermeni provokasyonu

HDP'li Garo Paylan’a tepkiler sürerken, bu sefer CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu provokasyona yeltendi. Tanrıkulu, 24 Nisan 1915 olaylarıyla ilgili olarak sosyal medyadan bir paylaşım yaparak, “107 yıl önce 24 Nisan 1915’te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul’da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara’ya sürüldü ve zorla kaybedildi. Kötülüğün miladı ile olan bu tarihle yüzleşmeden gerçek adalet sağlanamaz” dedi. Bu sözlere ülkücü olduğunu iddia eden İYİ Partililer ise yine sessiz kaldı.

featured

TBMM’ye skandal bir teklifte bulunan HDP’li Garo Paylan’a tepkiler sürerken, bu sefer CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu provokasyona yeltendi. Tanrıkulu, 24 Nisan 1915 olaylarıyla ilgili olarak sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Tanrıkulu, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“107 yıl önce 24 Nisan 1915’te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul’da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara’ya sürüldü ve zorla kaybedildi. Kötülüğün miladı ile olan bu tarihle yüzleşmeden gerçek adalet sağlanamaz.”

 

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Tanrıkulu’nun bu tahrik ve provokasyonu sonrasında sosyal medyadan tepki gösterenler de oldu. Sevim isimli sosyal medya kullanıcısı Tanrıkulu’na tepki göstererek, “Ermeniler Kürtleri katletti Sezgin Bey. Ve siz bunu gayet iyi biliyorsunuz. Katlettikleri içindir ki, Osmanlı Hükûmeti 1915’te Tehcir (zorunlu göç) yasasını çıkarmaya mecbur oldu. Bu yasa çıkmasa, belki siz de şu ân yaşamıyor olacaktınız.. El insaf Sezgin Bey, el insaf!” dedi.

“AMA CHP BUNA SES ÇIKARMIYOR”

Murat S. isimli sosyal medya kullanıcısı ise şöyle tepki gösterdi: “Bu şey değil mi ya Atatürk’ün partisi olduğunu iddia eden CHP’nin milletvekili? Her partide böyle çürükler olabilir ama CHP buna ses çıkarmıyor.”

“İNANMIYORSANIZ BU İDDİANIZA DESTEK VEREN PARTİLER VAR. ONLARA GEÇİN”

Teoman Kızıltaş isimli sosyal medya kullanıcısı ise Tanrıkulu’nun paylaşımına şöyle yorumda bulundu: “İnsan hakları savunucudur, hoşgörü göster diyorsun tutulacak dalın yok Sezgin Tanrıkulu. CHP’ye gönül vermiş insanları zor durumda bırakmak konusunda üstüne yok. Atatürk bu konuyu net bir şekilde ifade etmiştir. İnanmıyorsanız bu iddianıza destek veren partiler var. Onlara geçin.”

“32 SENEDİR OY VERDİĞİM VE KUTSAL SAYDIĞIM CHP VEKİLİM BUNU SÖYLEYEMEZ! ŞİDDETLE KINIYORUM!”

İbrahim Dönmez isimli sosyal medya kullanıcısı ise “Hem Osmanlı hem Cumhuriyet tarihinde açıkça yazılıdır. Meclis arşivleri ve Ulu Önder Atatürk’ün hatıralarında sabittir. Neyin yüzleşmesi Sayın Vekilim! Ben 32 senedir oy verdiğim ve kutsal saydığım CHP Vekilim bunu söyleyemez! Şiddetle kınıyorum!” dedi.

“ATATÜRK’ÜN PARTİSİNİ İŞGAL EDEN İŞTE BUNLAR. YAZIKLAR OLSUN!”

Memleket Partili olduğunu Twitter’a yazan Serhat Işık isimli sosyal medya kullanıcısı ise “Atatürk’ün partisini işgal eden işte bunlar? Yazıklar olsun, hala tepki göstermeyen, kendini vatansever, Atatürkçü görenlere de yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

İBB’deki PKK yapılanması itirafı! CHP’li Sezgin Tanrıkulu, İYİ Parti’yi nasıl kandırdıklarını açıkladı…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir