İBB’deki PKK yapılanması itirafı! CHP’li Sezgin Tanrıkulu, İYİ Parti’yi nasıl kandırdıklarını açıkladı…

İBB'deki PKK yapılanmasının ayrıntıları Türkiye'yi sarsmaya devam ediyor. Kadro sözü verilen ve belediyede işe alınan PKK uzantılı DİAYDER üyelerinin işe nasıl alındığına dair CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 29 Mart yerel seçimleri öncesi itiraf gibi açıklamalarda bulunmuş.

İBB’de ortaya çıkan ve CHP’yi zorda bırakan PKK yapılanmasının ayrıntıları ortaya çıktıkça Türkiye sarsılmaya devam ediyor. PKK’lıların İBB’de nasıl işe alındığına dair ise CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun açıklamaları tekrar gündeme geldi.

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’ın yerel televizyon kanalı Amed TV’ye yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu’nun “dostlarımız” derken aslında İYİ Parti’yi değil, HDP’yi kast ettiğini söyledi.

“DOSTLARIMIZ ÖZENLE SEÇİLMİŞ BİR KAVRAMDIR”

Genel Başkanımız şunu söyledi: Biz bundan sonraki yolumuzu dostlarımızla yürüyeceğiz. Dostlarımızla iktidar olacağız ve ülkeyi yöneteceğiz.

Genel başkanımız dostlarımız derken sadece millet ittifakındaki partileri kastetseydi millet ittifakı derdi. Kastı bu değil. Dostlarımızın çok geniş bir çerçeveyi ifade ettiğini söylüyoruz. Bu meselede siyasi parti adlandırması yapmak da sınırlayıcı bir şeydir. Dostlarımız özenle seçilmiş bir kavramdır.

“NE YAPARSAK HDP İLE YAPACAĞIZ”

Konuşmasında HDP’nin büyük baskı altında olduğunu söyleyen ve umutsuz olunmaması tavsiyesinde bulunan Tanrıkulu, “HDP büyük baskı altında. Bir taraftan genel başkanları tutuklu. Örgütleri baskı altında. Kapatma davası açılmış. Bunları gören bir parti olarak dostunuzuz, dayanışma içerisindeyiz. Umutsuz olmayın. Ne yaparsak beraber yapacağız. Bize güvenin” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir