‘Bozkurt Balası’ndan Mahsa Amini tepkisi: ‘Saçını keseceğine kocana iyi karı ol’

İran’da polis tarafından öldürülen Mahsa Amini için Türkiye’de de bir kesim saçını keserek tepki gösterdi. Konuyla ilgili sokak röportajı yapan Sade Vatandaş YouTube kanalı muhabiri, Türkçü olduğu anlaşılan bir kadına mikrofon uzattı. Vatandaşın, ‘’Saçını keseceğine kocana iyi karı ol.’’ sözleri sosyal medyayı salladı.

featured

Kendisini ‘’Bozkurt Balası’’ olarak tanımlayan, ojelerini ve dövmelerini gösteren bir vatandaş, Mahsa Amini için saçını kesenlere tepki gösterdi.

‘’Saçını keseceğine kocana iyi karı ol.’’ diyen vatandaş, ‘’Sen bir bireysen. Atatürk andıyla büyüyen bir insan, sapla samanı bilir.’’ ifadelerini kullandı.

İşte ‘’Saçını keseceğine kocana iyi karı ol’’ diyen kadın için yapılan yorumlardan bazıları:

muğla’da yapılan sokak röportajında karşımıza çıkan, sarı boyalı saçlı hanımefendi. iran’daki gösterileri eleştiriyor, iran kadınlarına “saçını kesene kadar kocana iyi bir karı ol” diyor.

evrimin kayıp halkaları bunlar ya. yok 100.000 yıllık insanlık tarihinin sonucunda bu tarz canlılar hala oluşuyor olamaz. cidden büyük iş. en büyük sorun da malum üremeleri. bunların üremesi çok ama çok üzüyor beni.

Ankara SBF’de üniversiteli iki grup arasında Mahsa Amini gerginliği!

vidyoya 10 saniye maruz kalırsanız submissive oluyorsunuz boğazınızda tasma bileklerinizde kelepçe beliriyor.

kadının kadına yaptığını, kimse kimseye yapmıyor dedirten açıklama. dilemem ama yarın başına bir şey gelse onun hakkını yine bugün dünyanın dört bir yanında saçlarını kesen kadınlar arayacak. bizim halkımızın geçmişten gelen tebaa duygusu, herhangi bir olumsuzluk karşısında isyan etme, harekete geçme, eylem koyma, tepki gösterme reflekslerini öcüleştirmiş. iktidarların da inanılmaz işine geliyor tabi.

nolur biri fake oldugunu soylesin..beynim yandi mk.. ciplenip tarim yaptirilmasi gereken bir insan zirvasi.

“sarı boyalı saçlı hanımefendi” eğer bu cümleler başörtülü bir kadının ağzından çıkmış olsaydı kadının yaşı ne olursa olsun mesela 18 bile olsa “yobaz teyze” diyerek hitap edilecekti. bu kadına ise hanımefendi denilmiş. belki takıldığım konu saçma ama dikkatimi çekti ve yazma ihtiyacı hissettim elimde değil.

gelinlik giyip düğün yaparak evlenmiş bir ablamın beyanı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir