Sabri Varan ve eşi Nesrin Varan’dan cami inşaatına 2 milyon TL bağış

Hayırseverliği ile tanınan 22. dönem Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan ile eşi Nesrin Varan’dan Gümüşhane'deki Mescidi Aksa Camii inşaatına 2 milyon TL bağış yapıldı.

featured

Gümüşhane’nin yeni yerleşim merkezlerinden Oltanbey mahallesinde yapımına 2014’te başlanan ve yıllardır bitirilemeyen Mescid-i Aksa Camii inşaatının tamamlanması için Sabri Varan ve eşi Nesrin Varan’la protokol imzalandı.

Camii inşaatının yılsonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması için Gümüşhane Diyanet Vakfı ile görüş birliğine varıldı. Gümüşhane İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık ve Vakıf Başkanı Mürsel Gergin’in katılımıyla yapılan toplantıda Varan ailesiyle birlikte protokol imzalandı.

SABRİ VARAN SAYESİNDE BİTİYOR

AK Parti Gümüşhane Kurucu İl başkanı ve 22’inci Dönem Gümüşhane Milletvekili Ecz. Sabri Varan ve eşi Nesrin Varan tarafından, Oltanbey Mahallesi’nde bulunan Mescid-i Aksa Camii inşaatının tamamlanması için Türk Diyanet Vakfı Gümüşhane şubesine 2 Milyon TL bağış yapıldı. Gümüşhane Müftülüğüne gelerek Müftü Dr. Mehmet Sırrı Şık ile sözleşmeyi karşılıklı olarak imzalayan Sabri Varan, cami inşaatının kısa sürede bitirilmesi için her türlü desteğin yapılacağını söyledi.

sabri varan sekreter

 

 

 “100 YILLIK BİR PROJE”

Cami inşaatının tamamlanması konusunda destekleri için Varan ailesine teşekkürlerini ileten Diyanet Vakfı Gümüşhane Şube Başkanı Mürsel Gergin Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Mescid-i Aksa Camimiz için ruhsatı 2014 yılında aldık ve Aktif olarak inşaatına2015 yılında başladık. Kaba inşaatını bitirdik ve kubbesini yaptık. İnce işlerine gelince Gümüşhane ilimizin kısıtlı imkânları dolayısıyla bir müddet bekledik. Sağa sola finansman bulmak için çok araştırmalar yaptık. Bu konu ile ilgili Sabri Varan beyefendi ile görüşme yaptık. Kendisi konuyu düşüneceğini bizlere iletti ve en sonunda bir karar verildi. Buranın mağdur olduğunu ve gerçekten uzun bir zaman geçtiğini ve biran önce bitirilip Gümüşhane’ye hizmet etmesi gerektiğini düşünerek buraya bir katkı sağlayacağını söyledi. Müftülüğe ziyarette bulundular. Burada bir protokol yaparak camiinin ince işçiliğinin bitirilmesi için bize 2 milyon TL destek vereceğini taahhüt etti. Camimizin tamamı bittiğinde açılışını yapmak içinde kendilerini davet edeceğiz. Bizlere vermiş olduğu destekten ötürü Sabri Bey’e gerçekten çok minnettarız” dedi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir