Perseid meteor yağmurunu izlemek için binlerce kişi toplandı!

Bilhassa astronomi tutkunlarının ilgisini çeken ve yılın en etkileyici doğa olayı olarak gösterilen Perseid Göktaşı Yağmuru'na ilgi bu yıl büyük oldu. Gökyüzü şölenine tanıklık etmek isteyen yüzlerce kişi Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi önünde kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Öte yandan, Bursa Karacabey'de de binlerce vatandaş Türkiye'nin dört bir yerinden çadır ve karavanlarını alarak müthiş görsel şöleni izlemek için geldi.

featured

Her yıl Ağustos ayında gerçekleşen Perseid Göktaşı Yağmuru’na  bu yıl da ilgi bir hayli fazlaydı. Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi önünde kilometrelerce kuyruk oluştu. Bursa Karacabey’de ise meteor yağmuru için binlerce kişi toplandı.

1000 KATILIMCI TELESKOPLAR ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

Ankara Üniversitesinin İncek’teki rasathanede düzenlediği etkinliğe, gökyüzü meraklıları yoğun ilgi gösterdi. Rasathanenin bulunduğu alanda toplanan yaklaşık 1000 katılımcı, havanın kararmasıyla teleskoplar önünde uzun sıra oluşturdu. Akademisyenler ve astronomi öğrencileri eşliğinde kubbe binasındaki ve bahçedeki teleskoplarla Satürn gözlemi yapan astronomi meraklıları, daha sonra çıplak gözle görülebilen “Perseid meteor yağmuru”nu izledi. Rasathane kampüsü içindeki müzeyi de ziyaret eden katılımcılar, bilimsel gözlemler sırasında kullanılmış gözlem araçlarını inceleme fırsatı buldu.

STARLİNK UYDULARI SÜRPRİZ OLDU

Bursa’nın Karacabey ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde Karacabey Belediyesi ev sahipliğinde binlerce kişi de perseid meteor yağmuru için bir araya geldi. Vatandaşlar sabah saatlerinde alana çadır ve karavanları ile gelerek bu görsel şöleni beklemeye başladı. Ayrıca, gökyüzünün daha iyi izlenmesi için de UEDAŞ ekipleri şehrin bazı noktalarında karartma yaptı. Gökyüzünde meteor beklenirken, vatandaşlar Starlink uydularına da tanıklık etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir