Oyuncu Ömer Kurt, SMA’lı Yunus Emre bebek için bağış topladı

SMA Tip 1 hastası Yunus Emre bebek için EDHO dizisi oyuncularından Ömer Kurt'un katıldığı canlı yayında büyük miktarda yardım toplandı.

featured

İstanbul Sultanbeyli’de yaşayan Yunus Emre bebek hayatta kalmak için mücadele veriyor. Yaşama tutunmaya çalışan Emre bebek SMA tip 1 ölümcül kas hastalığı ile mücadele ediyor. Halk arasında gevşek bebek sendromu olarak da bilinen SMA hastalarının vücudundaki eksik SMN1 geninin protein üretememesinden kaynaklı ortaya çıkıyor. Kasları beslenemediği için hastalar her gün zayıflıyor. En fazla 2 yıl yaşayabilen hastaların yaşamak için tek umudu ZOLGENSMA gen terapi tedavisi.

Fakat maliyeti 2.3 milyon dolar.

AİLESİ SOSYAL MEDYADA YARDIM TOPLUYOR

Valilik onaylı yardım kampanyası düzenleyen Yunus Emre’nin ailesi her akşam Instagram üzerinden ünlü isimlerin de katılımıyla canlı yayın düzenliyor ve yardım topluyor.

25 TL karşılığında Yunus satılan canlı yayında şu ana kadar toplanabilen para ise toplam tedavi masrafının yarısı bile değil…

OYUNCU ÖMER KURT’TAN BÜYÜK DESTEK

EDHO dizisi ile büyük bir hayran kitlesine ulaşan Ömer Kurt da bu akşam Yunus Emre Bebek için canlı yayına katıldı. Ömer Kurt’un katıldığı canlı yayında 700’den fazla Yunus satıldı…

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir