Numan Kurtulmuş ve Ümit Özdağ arasında kritik görüşme: “Çok faydalı oldu”

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Ümit Özdağ'ı ziyareti sonrası kameralar karşısına geçti. Kurtulmuş, "Oldukça verimli görüşme gerçekleştirdik." derken Özdağ, "Çok faydalı bir görüşme oldu, değerlendireceğiz" dedi.

featured

Türkiye 28 Mayıs’ta son kez seçime gidiyor. İkinci tur seçimleri için kritik bir görüşme gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı ziyareti sonrası açıklama yaptı.

“TÜRKİYE’NİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ”

Kurtulmuş şunları açıkladı:

Oldukça verimli görüşme gerçekleştirdik. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, bölgesel sorunları uzun uzun konuşma fırsatı bulduk. Meselenin somut tarafı cumhurbaşkanlığı seçimidir. Ümit ediyoruz ki Zafer Partisi de cumhurbaşkanımıza destek verir.

Her iki taraftan müşterek gördüğümüz konuyu paylaşmak isterim. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü, Suriye’nin kuzeyi, Irak’ta Türkiye’yi tehdit eden önemli mesele olduğunu buna karşı milli duruş gösterilmesinin zorunlu olduğu fikirlerini beyan etmek isterim.

Suriyelilerin güvenli dönüşü için çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde 1 milyon Suriyelinin geri dönüşünü sağlayacağız. Resmi rakamlara göre 4 milyon 994 bin Suriyeli var. Hükümetimiz onurlu ve güvenli geri dönüşü destekliyor.

Şu anda 550 bin Suriyeli güvenli bölgelere geri döndü. Suriyelilerin güvenli dönüşü için çalışıyoruz. Zafer Partisi’nin de bu konuda desteğini almayı umuyoruz.

ÜMİT ÖZDAĞ: ÇOK FAYDALI BİR GÖRÜŞME OLDU

Sayın Genel Başkanının ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Çok faydalı bir görüşme oldu, değerlendireceğiz. Aramızda genel farklılıkların olduğu açıktır.

Kapsamlı bir değerlendirmede ve görüş alışverişinde bulunduk. Sığınmacı ve kaçaklar meselesi için de çözüm önerilerini ortaya koyduk.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir