Murat Övüç’ün Kadınlar Matinesi programı iptal edildi! İşte nedeni

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ün Samsun Bafra'da katılacağı kadınlar matinesi programı valilik tarafından iptal edildi. Konuyla ilgili Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada iptale gerekçe olarak programın toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılık teşkil ettiği gösterildi.

featured

Sosyal Medya fenomenlerinden biri olan Murat Övüç, önümüzdeki günlerde Samsun’un Bafra ve Atakum ilçesinde düzenlenmesi beklenen kadınlar matinesinde sahne alacaktı. Samsun Valiliğ tarafından yapılacak iki etkinlik te iptal edildi.

SAMSUN VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Samsun Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden konuya dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bir organizasyon firması tarafından ‘Kadınlar Matinesi’ adı altında ilimizde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikle ilgili olarak vatandaşlarımız, Valiliğimize ulaşmış ve programın toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılık teşkil ettiği, yapılmasının kamu esenliğini olumsuz etkileyeceği yönünde rahatsızlıklarını iletmişlerdir. Bu sebeple; önünüzdeki günlerde Bafra ve Atakum’da düzenlenmesi planlanan etkinliklere 5442 sayılı Kanunu’nun 11 (c) maddesi ‘İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır.’ uyarınca müsaade edilmeyeceği, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir