Meteor yağmurlarının en etkileyicisi Perseid ne zaman izlenebilecek? Türkiye’den görülecek mi?

Meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid, 12-13 Ağustos gecesi görülebilecek. Saatte 60 ila 100 tane görülebilecek meteorların dünya atmosferine giriş hızları ise saniyede 59 kilometreyi bulacak. Türkiye'den ise bu etkileyici anların izlenebileceği aktarıldı.

featured

Gök taşlarının son derece yüksek hızlarla dünya atmosferine girip sürtünme sonucu yanması ile oluşan meteor yağmurlarının en dikkat çekicisi 14 Temmuz’da başlayıp 1 Eylül’e kadar sürecek Perseid (Perse) gök taşı yağmuru.

12-13 AĞUSTOS GECESİNDE EN YOĞUNU YAŞANACAK

Perseid, bu yıl en yoğun dönemine 12-13 Ağustos gecesinde ulaşacak.

TÜRKİYE’DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

Yıllıkta, saatte 60 ila 100 ışık izinin gözlenebileceği belirtildi ve şu sözler yer aldı:

“Bu tarihte Ay’ın Türkiye saati ile yaklaşık 03.00’te doğması ve sadece yüzde 10’luk bölümünün aydınlık görünecek olması, etkileyici bir yağmur izleme olasılığını artırıyor. Perseidler, parlaklıkları eksi 3 kadire ulaşan ve ateş topları olarak da adlandırılan daha büyük ışık izleri de oluşturabiliyor. Bu yağmurda meteorların Yer atmosferine giriş hızları saniyede yaklaşık 59 kilometre civarında olacak. Perseidleri gözlemek için Türkiye saati ile 00.00 ile 04.00’te, yapay ışıklardan uzak bir bölgede, gözlerimizi gök kubbeye çevirerek sahneye odaklanmak yeterli olacaktır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir