Nureddin Nebati, Lütfi Elvan’dan görevi devraldı! İstifa sonrası ilk açıklamalar…

featured

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, görevi Lütfi Elvan’dan devraldı.

“BÜYÜK BİR SORUMLULUK GEREKİYOR”

Devir teslim töreninde konuşan yeni bakan Nureddin Nebati, faiz mesajı verdiği ilk konuşmasında şunları söyledi:

“Büyük bir sorumluluk gerekiyor, bu sorumluluğu gece yarısı itibari ile aldık. Hazine ve Maliye Bankalığı Türkiye’nin çok önemli bir merkezi. Böylesi merkezse işlerimizi yapmaya gayret edeceğiz.

Ülkemiz için, milletimizin için inşallah hayırlara vesile olacak bir devir teslim yapıyoruz. Önemli olan yaptığımız hizmetler ve akşam başımızı yastığa rahat koyabilmek. Herkesin alın terinin sürekli aktığı ve akıl terinin döküldüğü bir merkezdeyiz. En önemli önceliğimiz yüksek faiz değil yatırım ve istihdam olacak. Öngörülebilir bir ekonominin anlam kazandığı adımlar atacağız.”

LÜTFİ ELVAN’DAN İSTİFA SONRASI İLK AÇIKLAMALAR

Elvan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımızın desteğiyle gelirleri artırıcı, giderleri azaltıcı önlemler aldık. 2021 bütçesinde bütçe açığını 3.5’a çekme kararı aldık. Covid destekleri hariç mali disiplinden asla vazgeçmedik. Bu yıl sonu muhtemelen yüzde 2 altında bütçe açığı öngörüyoruz. Borçlanma açısından da oldukça başarılı bir yıl geçirdik. Hazine kasamızı güçlü nakit rezervi ile sayın bakanımıza teslim ediyoruz.

Bu yıl yüksek büyümeye rağmen, milli gelirin yüzde 1’i kadar bir cari açıkla kapatacağız. Ülkemizin yarınları için gecemizi gündüzümüze kattık. Kendi kontrolüm altında olan kamu maliyesinde, çok güçlü bir kamu maliyesi sayın bakanımıza bırakıyorum. Bana güvenip bu makamı emanet ettiği için sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz etmek istiyorum. DPT’da yetişmiş bir bürokrat olarak bugüne kadar konulara teknik açıdan yaklaşmaya büyük önem gösterdim.

Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Ekip ruhundan asla vazgeçmedik. Ülkemizin yarınları için gecemizi gündüzümüze kattık. Çok güçlü bir kamu maliyesini bakanımıza bırakıyorum. Tüm ekibime çok teşekkür etmek istiyorum. Bakanlar gelip geçici önemli olan devletin devamlılığıdır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir