Kurban Bayramı’nda tatile gidemeyenler için İstanbul’da gidilecek plajlar ve ücretleri

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala tatilini İstanbul'da geçirecek olanlar için plaj ve ücretleri yayınlandı. İstanbul'un özellikle 6 noktasında denize girmek mümkünken, fiyatlar ise tatil bölgeleriyle yarışıyor.

featured

Kurban Bayramı tatili Cumhurbaşkanı kararıyla 9 güne çıkarıldı. Bayrama sayılı günler kala tatilini İstanbul’da geçirecekler için plaj seçenekleri de mevcut.

İSTANBUL’DA PLAJ ROTALARI

Megakent’te de vatandaşların bayram tatilini geçirmeleri için çok sayıda rota bulunuyor. Buradaki plaj ücretleri de tatil beldeleriyle adeta yarışıyor.

Özellikle Şile, Sarıyer, Büyükçekmece, Bakırköy, Adalar ve Silivri gibi noktaları tercih ediliyor.

PLAJLARA ALINAN GİRİŞ ÜCRETLERİ CEP YAKTI

Kentte denize girmek isteyenler bazı noktalarda ücretsiz halk plajlarını, belirli noktalarda da özel plaj işletmelerini tercih ediyor.

Bazı vatandaşlar plajlara girişte alınan ücretlerden şikayetçi. Büyük bir çoğunluğunda yalnızca şezlong ve şemsiye kullanımının giriş ücretine dahil olduğu özel tesislerde ücretlerin, hafta içi-hafta sonu fiyatları farklılık gösteriyor.

PLAJ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Sarıyer’de yer alan birçok işletmede kişi başı giriş ücreti 150 TL ile 350 TL arasında değişirken, Heybeliada’da ise bu ücret özellikle hafta sonunda 560 TL’yi buldu. Büyükada’da yer alan tesise ise hafta sonu kişi başı giriş fiyatı 300 TL olarak belirlendi.

Şile’de birçok tesiste, hafta içi giriş ücreti kişi başı 150-400 TL, hafta sonu 300-400 TL arasında değişirken, Silivri’de ücretler hafta içi ve hafta sonu 250-300 TL’yi, Sarıyer’de yer alan birçok işletmede kişi başı giriş ücreti 150 TL ile 350 TL’yi Büyükada’da hafta içi 150-300, hafta sonu ise 150-450 TL aralığını buldu.

Heybeliada’da ise plajlara giriş ücreti hafta içi 300-480 TL, hafta sonu ise 400-560 TL ile ortalama açısından en yüksek ücretler olarak öne çıktı.

Birçok işletmenin Kurban Bayramı’nda da hafta sonu tarifesi uygulayacağı öğrenildi.

MAVİ BAYRAKLI PLAJ ŞİLE’DE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre İstanbul’da 1 tanesi mavi bayraklı plaj olmak üzere, 90 adet denize girilebilir alan bulunuyor.

Mavi bayraklı plaj ise Şile’de yer alıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir