Korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı artıyor!

featured
sağlık çalışanları

Corona virüsü salgınının en başından beri mücadelede en önemli görevi yapan, izin alamadan, yetersiz imkanlarla da olsa görevini yapmaya çalışan sağlık çalışanları artık tükenmek üzere. Bütün bu zorlukların yanında salgında hayati tehlikesi en yüksek olan da yine sağlık çalışanları.

15 AĞUSTOS’TAN BERİ 11 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

15 Ağustos’tan itibaren 12 sağlık çalışanı corona virüsü sebebiyle hayata veda etti.

Dr. Mehdi Tasouji, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Hozikligil, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Nevruz Erez, Dr. Muhannad Musavah, Hemşire Seyhan Şahin, Temizlik görevlisi Kerim Koçoğlu, 112 Acil Sağlık, Hizmetleri’nde görevli Hasan Aslan, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Turgut Erkutlu, Kulak Burun Boğaz Uzmanı, Dr. Refik Çaylan, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Aydın Şener, Aile Hekimi Dr. Engin Ünaldı, Dr. Abdurrahman Demir.

KAMUDA İSTİFALAR ARTIYOR!

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının tükenme noktasına geldiğini söyledi. Bazı hastanelerde vakalar için yer kalmadığını belirten Dr. Alpsaslan, Bursa’da son 3 ayda 29 hekimin kamudan istifa ettiğini açıkladı.

Bugün yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pandemi süresince korona virüse yakalanan sağlıkçılar ile ilgili açıklama yaptı.

FAHRETTİN KOCA: “29 BİN 865 SAĞLIK ÇALIŞANIMIZ VİRÜSE YAKALANDI”

Koca, “Şu ana kadar 29 bin 865 sağlık çalışanımız virüse yakalandı. 52 sağlık çalışanımızı yitirdiklerimiz arasında ebediyete yolcu ettik.” bilgisini verdi.

SAĞLIK PERSONELİ ATAMASI

Koca, “Önümüzdeki dönemde devreye girecek hastanelerimiz olacak. Hastanelerin devreye girmesiyle bu anlamda alım söz konusu olacak. (Ankara’da) Kapatılan hastaneleri açmak gibi bir eğilimimiz vardı, özellikle yoğun bakım bölümlerini devrede tutma noktasında bir çaba içindeyiz. (Ek ödeme) Filyasyon yapanlar, acil, göğüs hastalıkları, dahiliye, çocuk gibi yoğun çalışanlarla ilgili düzenleme birkaç güne yayımlanmış olur.” dedi.

SON 24 SAAT

Türkiye’de son 24 saatte 1596 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konuldu, 45 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 273 bin 301, can kaybı 6 bin 462 oldu.

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, “covid19.saglik.gov.tr” adresinden paylaşıldı. Güncel verilere göre, bugün 107 bin 927 test yapıldı, 1596 kişide Kovid-19 tespit edildi.

Son 24 saatte 45 hasta vefat etti, 947 kişi iyileşti. Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 246 bin 876’ya çıktı.

Toplam test sayısı 7 milyon 355 bin 862, vaka sayısı 273 bin 301, vefat sayısı 6 bin 462 olarak kayıtlara geçti.

Ağır hasta sayısı 1017, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 7,6 oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir