COVID-19’un yeni varyantı tehlikeli boyutta! Oppenheimer ve Barbie etkisi iddiası

İngiltere'de, Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris'in (EG.5.1) ülke genelinde yayıldığı duyuruldu. Söz konusu virüsün yayılma sebebi ise gösterime giren Oppenheimer ve Barbie filmlerine giden çok sayıda insan olarak gösterildi.

featured

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı’na (UKHSA) göre, COVİD-19‘un yeni varyantı Eris, ülke genelindeki her yedi yeni vakadan birini oluşturuyor.

İNGİLTERE’DE EN YAYGIN İKİNCİ VARYANT

Eris, yüzde 39,4’le vakaların yaklaşık yarısını oluşturan Arcturus’tan sonra İngiltere’de en yaygın ikinci varyant olarak kayıtlara geçti.

Yetkililer, dünya genelinde Covid-19 vakalarındaki artışın sürmesi sebebiyle durumu yakından izlediklerini bildirdi.

İngiltere’de Covid-19 enfeksiyonlarına ve aşılama oranlarına ilişkin rakamları tahmin eden Zoe Kovid-19 Sempton Çalışmasına göre, 4 Temmuz’da 606 bin 656 olan tahmini vaka sayısı, 200 bin artarak 27 Temmuz’da 785 bin 980’e yükseldi.

BARBİE VE OPPENHEIMER ETKİSİ Mİ?

Uzmanlar, ülkede Covid-19 vakalarındaki artışın, Barbie ve Oppenheimer filmlerinin 21 Temmuz’da vizyona girmesinin ardından milyonlarca kişinin sinemaya akın etmesiyle bağlantılı olabileceğini öne sürdü.

İnsanların kapalı ve yetersiz havalandırılan alanlarda, yakın mesafede bir araya gelmesinin, bulaşma oranlarını artırmış olabileceği değerlendiriliyor.

Hastalığa karşı bağışıklığın azalması ve Covid-19 aşılarının üzerinden belirli bir süre geçmesinin de vakalardaki artışa neden olabileceği belirtiliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir