DSÖ’den kritik COVID-19 açıklaması: “Daha tehlikeli varyantı ortaya çıkabilir”

Koronavirüsün ortaya çıkan yeni varyantları büyük bir endişeye yol açtı. Son olarak İngiltere ve ABD'de görülen ERİS isimli yeni varyant COVID-19 salgınının yeniden başlayacağı endişesine yol açtı. Dünya Sağlık Örgütü, vaka ve ölümlerde ani bir artışa neden olabilecek daha tehlikeli bir Covid-19 varyantının ortaya çıkma riskinin devam ettiği uyarısında bulundu.

featured

Dünya 3 yıldır koronavirüs ile mücadele ediyor. Şimdi ise  Omicron alt varyantı Eris için alarma geçmiş durumda. Son olarak İngiltere ve ABD’de görülen Eris’in (EG.5.1) İngiltere’de her 7 vakadan birini, ABD’de ise yüzde 17’sini oluşturduğu açıklandı.

DSÖ’DEN KORKUTAN AÇIKLAMA

Durumu yakından izlediklerini açıklayan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, vaka ve ölümlerde ani bir artışa neden olabilecek daha tehlikeli bir Covid-19 varyantının ortaya çıkma riskinin de devam ettiği uyarısında bulundu.

“RİSK DEVAM EDİYOR”

Virüsün tüm ülkelerde dolaşmaya, öldürmeye ve değişmeye devam ettiğini vurgulayan Ghebreyesus, “DSÖ bugün bir risk değerlendirmesi yayınladığımız EG.5 varyantı (Eris) da dahil olmak üzere çeşitli değişkenleri takip ediyor. Vaka ve ölümlerde ani bir artışa neden olabilecek daha tehlikeli bir Covid-19 varyantının ortaya çıkma riski devam ediyor.” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir