Korona virüs aşı çalışmalarında Türkiye onu konuşuyordu, Ercüment Ovalı sosyal medyanın gündeminde

featured

Korona virüs aşı çalışmaları dünya çapında devam ederken geçtiğimiz aylarda tüm Türkiye’ye aşı müjdesi veren Prof. Dr. Ercüment Ovalı sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın başında bulunduğu çalışma ekibinin yürüttüğü korona aşısı çalışmaları için patent alınırken, insan üzerinde deneylerin başlaması için Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek onayın beklendiği öğrenildi.

Pfizer ile BioNTech tarafından ortak geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının yüzde 95’ten fazla koruma sağladığı duyuruldu. Moderna tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının ise yüzde 94,5 oranında etkili olduğu ifade edildi. AstraZeneca/Oxford aşısından da bugün haber geldi. AstraZeneca tarafından yapılan açıklamada, deneysel yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının, risk grubunda bulunan yaşlılarda bağışıklık tepkisi yarattığı belirtildi.  Türkiye’de ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının tespit edilmesinin ardından aşıyı bulduğuna ilişkin umut verici açıklamalarda bulunan ancak sonra ortalıktan kaybolan Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan ise hala haber yok.

Tüm bu gelişmelerin ışığında sosyal medya Ovalı’yı destekleyenler ve linç edenler olarak ikiye bölündü. İşte Türkiye’deki aşı çalışmalarının odağındaki isim Prof. Dr. Ercüment Ovalı hakkındaki tweetler:

https://twitter.com/ikeadolabi/status/1335623545079144448?s=20

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir