Saatler geri mi alındı? Kış saati uygulamasına geçildi mi? Saatler geri alınacak mı?

Bazı ülkelerde kış saati uygulamasına geçildi ve saatler 1 saat geri alındı. Türkiye'de de bu konu merak ediliyor. Bu nedenle de "Saat kaç? Saatler geri alındı mı? Türkiye'de kış saati uygulamasına geçildi mi?" soruları peş peşe geliyor.

featured

Kış mevsimine çok az kala birçok ülke kış saati uygulamasına geçti. Saatler de 1 saat geri alındı. Türkiye’de de bazı vatandaşlar saatlerin geri alınıp alınmadığını sorguluyor. Bugün özellikle “Saat kaç? Saatler geri alındı mı, Türkiye’de kış saati uygulamasına geçildi mi?” sorusu geliyor.

TÜRKİYE’DE SAATLER GERİ ALINDI MI?

Türkiye’de 2016’dan bu yana kalıcı yaz saati uygulaması geçerli. Bu nedenle kış saati uygulamasına geçilmiyor ve saatler 1 saat geri alınmıyor.

Avrupa’da ise cep telefonları ve dijital saatler otomatik olarak ayarlandı. Türkiye’de ise bazı eski cihazlar, otomatik olarak kış saati uygulamasına geçiş yaptı.

TÜRKİYE İLE AVRUPA ARASINDAKİ SAAT FARKI 2’YE ÇIKACAK

Türkiye’de ise Yaz Saati Uygulaması devam edecek. Avrupa’nın kış saatine geçmesiyle birlikte Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile 3’e çıkacak.

Yaz ve kış saati arasındaki değişim uzun süredir Avrupa’da tartışma konusu. Birçok kişi saatlerin ileri ve geri alınmasından rahatsız. AB Komisyonu tartışmaların artması üzerine 2018 yılında saat değişikliği konusunda AB çapında bir online anket başlattı.

Ankete yaklaşık 3 milyonu sadece Almanya’dan olmak üzere 4.6 milyon kişi katıldı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir