Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, niyet edilir? Kadir Gecesi’nde hangi ibadetler yapılır

Ramazan ayının sonuna yaklaşılmasıyla Kadir gecesiyle ilgili birçok araştırma yapılmaya başlandı. İbadetlerini gerçekleştirmek isteyen Müslümanlar Kadir gecesi namazının nasıl kılınacağını merak ediyor. Peki, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, niyet edilir? Kadir Gecesi'nde hangi ibadetler yapılır

featured

Kadir Gecesi yapılacak ibadetler merak ediliyor. Bu mübarek geceyi ibadetle geçirmek isteyenler, Kadir gecesi namazı ve okunacak duaları araştırıyor. Kadir Gecesi dinî anlamda, “Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece” manasına gelmektedir. Peki, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, niyet edilir? Kadir Gecesi’nde hangi ibadetler yapılır? İşte cevabı…

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR, NİYET EDİLİR?

Kadir namazının kılınışı ise şöyledir; İki rekatta bir Tahiyyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa “Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi’l-hamd” denir. Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur. Mümkünse kandil gecesi bir de Tesbih Namazı kılmalıdır.

KADİR GECESİ HANGİ İBADETLER YAPILMALI?

Kur’ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

Üzerinde namaz borcu olanların nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur”an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demiştir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313).

Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir