Kaçak baba Zeki Sabuncu’nun oğlu konuştu! 186 milyonluk servete ortak oldu

İzmir'de yaşayan Taner Ç. (24) ile ablası 186 milyon lira servete sahip kaçak işadamı Zeki Sabuncu'nun (52) çocukları olduğunu DNA testi ve mahkeme kararıyla kanıtladı. Mahkeme kararıyla Zeki Sabuncu'nun nüfusuna geçen Taner Ç. ile ablası B.Ç.'ye Hollanda vatandaşlığı hakkı doğdu. Çocuklar dünyaya geldiğinde Zeki Sabuncu'nun Hollanda vatandaşı olması halinde, Taner Ç. ile B.Ç.'nin de Hollanda vatandaşlığına hak kazanabileceği ortaya çıktı.

featured

İzmir’de müteahhitlik yapan işadamı Zeki Sabuncu (52), 1991’de dini nikâhla evlendiği A.Ç. ile 7 yıl birlikte yaşadı. Çiftin bu ilişkiden bugün kızı B.Ç. (30) ve oğlu Taner Ç. (24) doğdu. Resmi nikâhı olmadığı için çocuklar annenin nüfusuna kaydedildi.

Çocuklar dünyaya geldikten sonra, A.Ç. ısrarla resmi nikâh yaptırmak isteyince, Sabuncu oğlunun doğumundan birkaç hafta sonra, Temmuz 1998’de Hollanda’ya yerleşti. İstanbul’daki bir otelde ortaklığı bulunan, Hollanda ile Türkiye’de inşaat ve temizlik şirketi olan Sabuncu’nun 10 milyon Euro (186 milyon lira) servete sahip olduğu iddia edildi.

İzmir 9. Aile Mahkemesi, geçen yıl çıkarılan kanuna dayanarak Türkiye’de bir ilke imza atıp, Rotterdam Başkonsolosluğu’na, Sabuncu’dan DNA örneği alınması için bir yazı yazdı.

Konsolosluk da durumu Hollanda polisine bildirdi. Sabuncu, Hollanda polisi tarafından yakalanarak DNA testine götürüldü. Böylece Türkiye’de devam eden bir dava kapsamında yurt dışında ilk kez DNA örneği alınmış oldu.

24 yıl sonra Hollanda’da yakalanan kaçak babadan zorla alınan DNA örnekleri İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılan testte Sabuncu’nun Taner Ç. ile B.Ç.’nin yüzde 99.99 biyolojik babası olduğu belirlendi. Mahkeme abla ve kardeşin Sabuncu’nun nüfusuna kaydedilmesine karar verdi.

Mahkeme kararıyla Zeki Sabuncu’nun nüfusuna geçen Taner Ç. ile B.Ç.’ye Hollanda vatandaşlığı hakkı doğdu.

Çocuklar dünyaya geldiğinde Zeki Sabuncu’nun Hollanda vatandaşı olması halinde, Taner Ç. ile B.Ç.’nin de Hollanda vatandaşlığına hak kazanabileceği öğrenildi. Taner Ç. ile B.Ç. vatandaşlık hakkı için Hollanda Konsolosluğu’na yazı gönderdi.

KAÇAK BABANIN OĞLU KONUŞTU

Davayı kazanmanın mutluluğunu yaşayan Taner Ç., SABAH muhabiri Ceyhan Torlak’a konuştu. Taner Ç., “Davayı ¬adli yardımla açtık. Devletimize böyle bir imkan tanıdığı için çok teşekkür ederim. Hollanda Konsolosluğu’na da vatandaşlık hakkıyla ilgili yazı gönderdik. Eğer Hollanda vatandaşlığı alırsam Rotterdam’a gidip biyolojik babama ‘bize bugüne kadar neden babalık yapmadın?’ diye sormak istiyorum.

Neden bizimle ilgilenmediğini öğrenmek istiyorum. Karşıma alıp aklımdaki tüm soruların yanıtını kendisinden duymak istiyorum. Avukatımız bize tüm dava sürecinde çok yardımcı oldu. Kendisi bu alanda uzman bir avukat. Desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu.

ADLİ YARDIMLA DAVA AÇILABİLİYOR

Babalık davalarını sonuçlandırmakla ünlü avukat Varol Turbay, konu ile ilgili SABAH’a konuştu. Turbay, “Zeki Sabuncu’nun ekonomik durumu çok iyi olmasına karşın, oğlu T.Ç.’nin maddi durumu yetersizdi. Mahkeme harcı ödeyecek durumu yoktu. Davayı da adli yardımla açtık. Davaya bakan hakim de bu talebimizi yerinde buldu.

Adli yardımla dava açılabileceği ülkemizde pek bilinmiyor. İnsanlar parası olmadığı için adalete erişemiyor. Ancak adli yardımla da dava açıp hakkınızı arayabilirsiniz. Ayrıca müvekkillerime Hollanda vatandaşlığı hakkı da doğdu. Bu koduna Hollanda Konsolosluğu’na yazı yazdık. Çocuklar doğduğunda babaları Hollanda vatandaşı ise onlar da bu haktan faydalanabiliyor” diye konuştu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir