İYİ Parti lideri Akşener’den olay yaratacak 15 vekil itirafı: “En büyük pişmanlığım”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 3. Olağan Kurultayı'nda kritik açıklamalarda bulundu. Akşener, ''Hayatımın en büyük pişmanlığı seçime girebilmek için CHP'den 15 Milletvekili istemektir. O gün bugündür diyetini ödeyemedik.'' diyerek büyük bir itirafta bulundu.

featured

Tarihi seçimlerin ardından hezimete uğrayan Millet İttifakı bileşenleri parti içlerinde büyük bir hesaplaşmaya gitti. CHP’de sular durulmazken İYİ Parti’de de fatura Meral Akşener’e kesildi. Akşener kurultay kararı alırken beklenen kurultay bugün gerçekleştiriliyor.

İYİ PARTİ OLAĞAN KURULTAYI BAŞLADI

 İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı, İYİ Parti Grup Başkanvekili Divan Başkanı Dursun Müsavat Dervişoğlu’nun yanı sıra Divan Başkan Yardımcıları İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ile İYİ Parti GİK (Genel İdare Kurulu) Üyesi Kadriye Ünler’in seçilmesiyle çalışmalarına başladı.

ATO Congresium’da “Rotamız Net Pusulamız Millet” sloganıyla gerçekleştirilen İYİ Parti 3. Olağan Kurultayında, Genel Başkan Meral Akşener’in gelmesi ve delegeleri selamlamasının ardından Divan Başkanlığı oluşturuldu. Akşener olağan genel kurulda açıklamalarda bulundu.

“HAYATIMIN EN BÜYÜK PİŞMANLIĞI”

Akşener’in açıklamalarından satır başları:

“Bu parti seçime girsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Bu partide hadsizlik bugün bitecek. Her türlü ahlaksızlığı öne koyan açıklamalar yaptılar. Sonuç arkadaş 17’de çıkmış. Tüh tüh özür dilerim çıkaramadım bir de sizleri. Kusura bakmayın! Madem kurucusunuz madem bilmem hangi görevdesiniz niçin kardeşim siz bugüne kadar o üyenin kendisine ulaşmadınız, teşkilatlara ulaşmadınız da bana yar olmayan kara toprağın diyen partimizi yerle bir eden partimizi yandaş televizyonlarda bizimle ilgili ahlaksız görüşleri olan televizyonlarda partimizi her türlü iftiranın karşısında bıraktınız.

“BANA KALA KALA KURA KALDI”

Siz kim Türk milliyetçiliği kim, siz kim Türkiye kim, siz kim Türklük kim! Saygısızlar! Şimdi kongreye gidiyoruz, 3 tane hakkım var benim. Bir çarşaf, iki yarı çarşaf, üç blok ama şimdi yanımda bir şey var bu ne biliyor musunuz! Bütün üs kurul delegelerimizin milletvekillerimizin ismi olan bir torba… Bana kala kala kura kaldı. Ayıp be, ayıp! Kura mı çekeyim ben!

“BİZZAT GEREĞİNİ BEN YAPACAĞIM”

Milletvekillerini kura ile mi belirleyeyim. Ne istiyorsunuz kardeşim! Saygısızlar, saygısızlar! Ne istiyorsunuz! Anlaştık mı! Evet hesabımızı bugün ortaya koyduk, yarın göreceğiz. Bundan sonra partimize saygısızlık eden sosyal medyadan oradan buradan zarar vermeye kalkan herkes hakkında bizzat gereğini ben yapacağım ben!”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir