Şehir hayatından sıkıldı, ailesini alıp köye yerleşti! İskender Baydan, Likya yolunu dünyaya tanıtıyor

İstanbul’da makine tasarımcılığı yaparken şehir hayatından sıkılan evli ve 2 çocuk babası İskender Baydan, tası tarağı toplayıp Ege’ye göç etti. Şehrin gürültüsünden, trafiğinden, kalabalığından bunalan Baydan, hayran kaldığı Likya yolunu adım adım gezerek, yerli ve yabancı turistlere rehberlik yapıyor…

featured

Son zamanlarda çok duyulan şehirden kasabalara ya da köylere göç olayına bir yenisi daha eklendi. Çocukluk dönemlerinde yaz aylarını ailesiyle birlikte Karadeniz yaylalarında geçiren 35 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası İskender Baydan, İstanbul’da yaptığı makine tasarımcılığı işini bırakarak, Ege’ye yerleşti.

Likya yolu üzerine yaptığı araştırmalar ve seyahatlerin ardından 2 bin yıllık tarihe sahip bu antik rotaya hayran kalan Baydan, rehberlik işinin inceliklerini de kısa süre içerisinde öğrendi. Doğaya olan aşkını kazanç kapısına çeviren genç rehber, Likya yolunu yerli ve yabancı turistlere gezdirerek dünyaya tanıtıyor.

Fethiye’den başlayıp Antalya Beldibi’nde son bulan Likya yolunu anlattığı Likya.org isimli internet sitesinde gezilecek ve görülecek yerleri de paylaşan Baydan, gezi severlere unutulmayacak hatıralar yaşatıyor.

Instagram’da @dogadaolan_ kullanıcı adıyla yer alan ve aynı zamanda doğa fotoğrafçısı da olan doğa aşığı rehber, yaptığı gezilerle ilgili fotoğrafları ve deneyimlerini sosyal medya hesaplarından da paylaşıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir