İMEİ kayıt ücreti ne kadar oldu? İMEİ kaydı nereden, nasıl yapılabilir?

Yurt dışından alınan telefonların kaydı için alınan İMEİ kayıt ücretine Resmi Gazete kararı ile zam yapıldı. Yurt dışından telefon alan vatandaşlar "İMEİ kayıt ücreti ne kadar oldu", "İMEİ kaydı nereden, nasıl yapılır" sorularının cevabını arıyor. İşte detaylar...

featured

7 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre bazı vergi, harç ve cezalarda uygulanacak olan oranlar netleşti. Değişime uğrayan rakamlardan biri de İMEİ kayıt ücreti oldu. Yurtdışından Temmuz 2023 itibariyle telefon getirecek olan vatandaşlar için İMEİ yeni kayıt ücreti belirlendi. Peki, İMEİ kayıt ücreti ne kadar oldu? İMEİ kaydı nereden, nasıl yapılabilir?

20 BİN TL’YE YÜKSELDİ

İMEİ kayıt ücreti artış oranı Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre Temmuz 2023 itibarıyla değişiklik gösterdi. Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL’den 20 bin TL’ye yükseldi.

İMEİ Kayıt ücreti için belirlenen 20 bin TL’lik tutar, 8 Temmuz itibariyle geçerli olacak.

İMEİ KAYIT NEREDEN YAPILIR?

T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı ‘BTK İMEİ kaydı” ekranı üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir