Aşırı cahillik içerir! ‘İlber Ortaylı kim?’ diye kafa tutan adamın cahil cesareti: ‘Ben de kitap yazarım’

Fransızca, İngilizce, Farsça, Rusça, İtalyanca, Latince, Almanca bilen, onlarca makalesi, araştırması, kitabı bulunan araştırmacı yazar İlber Ortaylı’yla ilgili konuşan bir adamın görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

featured

Televizyon programlarının aranan ismi, yaşayan ansiklopedi, araştırmacı, yazar ve tarihçi İlber Ortaylı’nın, ‘’Çok cahilsin’’ diyebileceği bir kişinin görüntüleri sosyal medyayı salladı.

‘’İlber Ortaylı kim?’’ diyerek ünlü tarihçiye, ‘’Ben de kitap yazarım. Öyle yayılıyor oturuyor.’’ diye rest içeken adam için, Ortaylı’yla özdeşleşen ‘’Cahil.’’, ‘’Çok cahilsin keşke ölsen.’’ yorumları yapıldı.

İşte ‘İlber Ortaylı kim?’ diye kafa tutan adam için yapılan yorumlardan bazıları;

  1. ülkenin kısacık özeti. okuyan, araştıran insana verilen maksimum değer bu kadar bu ülkede.
  2. eskiden böyle değildi türkiye. özellikle son 20 yılda cahil insanlara inanılmaz bir özgüven geldi. 7/24 kahveden çıkmayan adamlar eğitimli, bilgili insanlarla dalga geçer oldu. eskiden bilmeyen susardı. şimdi bilenler susuyor, bilmeyenler bangır bangır bağırıyor. ayaklar baş oldu.
  3. ilber hoca sıçsa, bak böyle wc de sıçmaktan bahsediyorum, böyle yolun ortasına sıçsa, boku bu adamdan daha zekidir. iddialı konuşuyorum.
  4. fatih altaylı burayı okuyorsa, lütfen bu adamı bulup programın 5dk sına bi çıkartsın. tüm yarı cahiller için bir akım başlatabilir. herkes bu prototip i anlasın öğrensin, farketsin. dunning lerinden sıkıldım kruger larından da sıkıldım.ilber ortaylı kim diye kafa tutan dayı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir