HDP yerel seçim için şartını açıkladı! Resmi ittifak görüşmesi ve protokol..

Terör örgütü PKK'nın Meclis'teki eli olan HDP, yerel seçimler öncesi ittifak konusunda yeni bir karar aldı. Buna göre; HDP, kendileri ile resmi ittifak görüşmesi yapmayan mutabakat metni imzalamayan partilerle görüşmeyecek. CHP'nin bu karar sonrası nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu...

featured

CHP ile HDP arasında her seçim döneminde yapılan ‘gizli’ ittifaklar son buluyor. 2019 yılında büyükşehirlerde CHP’nin adaylarına, 2023 seçimlerinde ise Kemal Kılıçdaroğlu’na gizliden gizliye destek veren HDP, yerel seçimler öncesi net bir karar aldı.

RESMİ İTTİFAK KARARI ALINDI

HDP, yerel seçimlerde kendileri ile resmi ittifak görüşmesi yapmayan ve anlaşmaları mutabakat metni ile yazıya dökmeyen partilerle görüşme yapmayacak.

EN ÖNEMLİ ETKEN ÜMİT ÖZDAĞ İLE YAPILAN GİZLİ PROTOKOL

Bu kararın alınmasındaki en önemli etken, Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında yapılan yazılı mutabakat metni oldu.

Bilindiği üzere; Ümit Özdağ, ikinci tur seçimlerinde isteklerini Kemal Kılıçdaroğlu’na dayattı ve imzalı mutabakat yaptırdı.

Gizli protokolün ortaya çıkması HDP’den tepkilerin yükselmesine neden oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile birlikte fotoğraf vermekten ve ittifakı yazılı mutabakata dökmekten çekiniyordu. Milliyetçi seçmenin oylarını da alabilmek için HDP ile hiçbir ‘resmi’ ittifakı kabul etmeyen CHP Lideri’nin yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu haline geldi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir